Letošní tradiční Mikulášský běh se tuto neděli netradičně konal v Jilešovicích na Kamenci u Jury Brože.

Závod zařazený do MBP si nenechalo ujít na 67 běžců a běžkyň. Ještě ráno ležel na asfaltové trati mokrý těžký sníh, který naštěstí roztál a zůstal jen místy.

Podmínky sice nebyly ideální, ale i přesto byly k vidění parádní výkony.

V deset hodin se všichni vydali na 4,8 km dlouhou trať vedoucí do Kozmic a pak směrem k Hlučínské Štěrkovně, kde byl kužel a otočka zpět do Jilešovic.

Doslova jako blesk vypálil Patrik Pastor MK Seitl Ostrava (15:47) a běžel dnes svůj závod. Až minutu za ním doběhl druhý Honza Benbenek MK Seitl (16:57) a třetí skončil opět závodník MK Seitl, a to Ondra Dominik (17:07).

Mezi ženami s přehledem zvítězila mamka Patrika Petra Pastorová MK Seitl (18:17), druhou ženou byla Magda Drastichová (19:06), rovněž hájící barvy MK Seitl. Jediný závodník respektive závodnice, která se dokázala dostat mezi „Seitláky“ byla třetí žena Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (19:31).

Vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi probíhalo v prostorách penzionu Kamenec a pro všechny bylo připraveno také občerstvení a kdo chtěl, tak ještě mohl posedět s přáteli u pivka či svařáku. Další závod, který nás čeká v seriálu MBP je příští sobotu Zimní Kopečková v Havířově.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného