I v období prosincových vládních koronavirových opatření se o víkendu ve Zlíně sportovalo. V krajském městě se při Mikulášském běhu s Cyrilem Pro Krtka dodržovala všechna protiepidemio­logická nařízení. Závod se konal v sobotu v Loukách. I když v jiném duchu a náhradní variantě, než v posledních třech letech.

,,Aletičtí nadšenci měli dopoledne možnost mezi 9. a 12. hodinou kdykoliv si individuálně proběhnout tradiční pětikilometrovou nebo desetikilometrovou trať připravenou pro Mikulášský běh,“ prozradil Bob Komín za pořadatele.

Start i cíl byl u fotbalového hřiště v Loukách. Obrátka byla v Prštném a v Malenovicích. Trať byla vyznačená a na startu všechny běžce pozdravila trojice – Mikuláš, Anděl a Čert.

,,Celkem tuto variantu absolvovalo 110 běžců. Zhruba polovina z nich si zaběhla 5 kilometrů, ostatní 10 kilometrů. Mezi nimi se kolem 11 hodin vydal na desetikilometrový úsek také hlavní organizátor seriálu Běhy Zlín Jiří Prokop. Poslední do cíle doběhla ve 12 hodin Iveta Viceníková,“ upozornil Komín.

V cíli všichni dostali pamětní keramickou medaili.

V závodu organizovaném spolkem Běhy Zlín a slavičínskou rodinnou firmou společností Krajči plus se nezapomnělo ani na charitu. Výtěžek z běhu putoval už čtvrtým rokem na Nadační fond dětské onkologie Krtek.

,,Celkem se vybralo 22 000 Kč, které předáme Krtkovi společně s darem od Cyrilových brambůrek, hned jakmile nám to situace dovolí,“ potěšilo a děkoval Bob Komín.

Seriál Běhy Zlín 2021 bude pokračovat letošní předposlední akcí Štěpánským během. Ten se koná v neděli 26. prosince. Start je v Přílukách v 10 hodin.

,,Pro tento závod, který bude pravděpodobně startovat intervalově, jsme schopní připravit uzavřenou trať. Proto věřím, že se oblíbený zlínský Štěpánský běh po roční pauze zaviněné koronavirem letos uskuteční,“ informuje a doufá Komín.

Zájemci se mohou už nyní až do 23. prosince přihlásit na webu www.behyzlin.cz. Pokud by se závod nemohl vůbec uskutečnit, vrátí Běhy Zlín běžcům startovné.

,,Všem běžcům a podporovatelům spolku Běhy Zlín přejeme pevné zdraví a krásný advent,“ pozdravil Jiří Prokop po závodu v Loukách všechny běžce.