Poslední ze série závodů Havířovské Kopečkove byla dnešní Zimní a dostála tak svému názvu. Na všech 39 odvážných závodníků čekal sníh, led, teplota okolo 1 °C a 12,8 km náročných Datyňských kopečků.

V deset dopoledne se tak všichni vydali na uklouzanou trať, která všem dnes dala opravdu zabrat. Nejlépe ji zvládl v parádním čase Patrik Pastor (50:45), druhý za ním doběhl Honza Benbenek (51:13) a třetí skončil Ondra Dominik (53:46), všichni z MK Seitl Ostrava.

Mezi ženami obsadily první dvě příčky závodnice MK Seitl Ostrava Petra Pastorová (56:23) a Magda Drastichová (57:17). Pro třetí místo si doběhla Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (59:31).

Pořadí na stupních vítězů bylo opět stejné jako před týdnem na Mikulášském běhu v Jilešovicích. Pro všechny závodníky bylo v Havířovském zámku připraveno občerstvení a vynikající zákusky a dortíky. Kdo měl chuť, tak si mohl dát i něco ostřejšího.

Zde také probíhalo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi. Pro vítěze byly připraveny tradiční poháry a ostatní medailisté tentokrát obdrželi vánoční skřítky.

Nakonec byli vyhlášeni pan a paní Kopečkova, kterými se stali Petr Škrabánek a Magda Drastichová (oba MK Seitl Ostrava). Posledním závodem MSBP bude tak na Štěpána běh Porubou, který uzavře celý letošní ročník.