Atlet z Hulína Petr Veselský zvítězil v prosincovém Běhu na 2 míle ve Zlíně. Reprezentant Aspotu Hulín v posledním sedmém závodu letošní sezony, dosáhl na rovinaté trati v Přílukách, času 10:53. Stříbrnou příčku vybojoval František Dosoudil z Hulína (Solario Team). Ten byl v cíli o 9 sekund pomalejší. Ze třetího místa se radoval zlínský matador Svatopluk Janečka, který se prezentoval časem 11:04. Andrej Višněvský z pořádajícího klubu Sri Chinmoy Marathon Team Zlín doběhl v čase 11:25 čtvrtý, pátou pozici obsadil Václav Hošek (Aspot Hulín, 11:35).

,,Do Příluk jezdím rád. Na tamní trati je to pro mě kvalitní dvoumílový test,“ vysvětloval Petr Veselský svoji účast v závodu na okraji Zlína.

Atletovi z Hulína se od začátku dařilo. ,,Hned po startu jsem se probojoval na první příčku a už jsem na ní zůstal až do cíle. Za mnou se zhruba desetisekundovým odstupem běželi František Dosoudil a Svatopluk Janečka,“ prozradil Veselský.

Vítěz na začátku zvolil rychlejší tempo. ,,V posledním kilometru jsem ale tempo trochu zvolnil. První pozici jsem měl totiž pod kontrolou,“ pochvaloval si běžeckou pohodu reprezentant hulínského Aspotu.

Výhru si užíval ještě večer doma u televize. ,,S manželkou Anetou jsme se dívali na vánoční filmy,“ svěřil se sedmadvacetiletý Petr Veselský

V Přílukách si zazávodily také ženy. Triumf mezi nimi slavila čtyřiačtyřicetiletá Marcela Paveláková ze Zlína, jež první místo brala za čas 15:16. Druhá byla Divyata Malíšková (Sri Chinmoy Marathon Team Zlín, 16:08), bronz získala za čas 16:16 Iveta Macek (Easy Fitness Zlín). Iva Veselská (16:23) z Hulína skončila čtvrtá, zlínská Veronika Zemčíková doběhla v čase 17:34 pátá.

Paveláková byla suverénní. Od začátku závodu zvolila svoje tempo. To se í dařilo držet a díky tomu si doběhla pro pohodové prvenství.

V zajímavém měření sil, v němž byl rozhodující poměr věku a výsledného času, dominovali jednapadesátiletý hulínský matador František Dosoudil (Solario Team, 11:03) a 74letá Anežka Janečková (AK Zlín, 18:42).

V chladném typicky prosincovém počasí na 800metrové trati poměřily síly také žákovské kategorie. Závod kluků vyhrál devítiletý Dominik Černý (Orel Vyškov, 3:31). V závodu holek se z prvenství radovala v osobním rekordu 4:15 Jana Štípková ze Zlína.

V průběhu závodu se teplota ve Zlíně pohybovala kolem 0 °C. Ani to však neodradilo spoustu sportovních nadšenců. V Přílukách se na start postavilo 28 mužů, 12 žen a 5 dětí.