Letošní tečkou za jubilejním 40. ročníkem Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru byl sobotní tradiční Předvánoční běh, který se z důvodu stavebních prací v Dožínkovém areálu ve Starém Městě letos netradičně konal v areálu stadionu TJ Slezan Frýdek-Místek. Počasí na toto roční období celkem přálo, 5°C, zataženo a bezvětří. Nejprve, jak je zvykem, běhaly dopoledne děti a mládež, a to na tratích od 200 – 1650 m.

Před polednem se na start postavily nejprve ženy, na které čekaly kilometry tři a po nich se na trať vydali muži a na ty čekalo kilometrů osm. Trať se skládala ze dvou okruhů o celkové délce 1 km, který tvořil atletický tartanový ovál a asfaltové kolečko, jež vedlo nad oválem a za tribunou. Na každého tak čekal ještě jeden malý kopeček.

Mezi ženami se hned od začátku urvala skupinka čtyř závodnic tvořena třemi Frýdeckými Slezankami a jednou Jäklačkou z Karviné ve složení Verča Siebeltová, Barča Bystřičanová, Katka Krtková a Market Kašná. Ve druhém kole šla na tartanu Market před Katku na třetí pozici a tu si až do cíle udržela a doběhla v čase 11:35. To o vítězce se rozhodlo až v cílové rovince, kde o dvě sekundy zvítězila Barča (11:23) před Verčou (11:25).

Mezi muži se tradičně ujal vedení Jan Adam Tarana a rozběhl tak závod. Po prvním kole ho předběhla dvojice Krystian Zahraj Slezan FM a Honza Hlavatík. Krys však v průběhu závodu navyšoval tempo a s přehledem zvítězil v čase 28:24. Honza doběhl tak druhý přesně minutu za Krysem. Na třetí příčku se pak postupně prokousal Martin Biolek (30:14), který však v posledních týdnech měl tréninkový výpadek kvůli bolavým zádům. Po skončení závodu na všechny čekal svařáček a cukroví.

Vítězové napříč všemi kategoriemi obdrželi medaile a sladké ceny. Pro všechny byla na závěr připravena vánoční tombola, která tak uzavřela celou letošní sezónu Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru.