Čtvrtá adventní neděle již 48 let patří v Opavě běhu a nebylo tomu jinak ani letos. Konal se zde tradiční Vánoční běh, který pořádá držitel stále platného českého rekordu na 5 km Jirka Sýkora.

Jedná se spíše o komorní závod, který je ale zařazen do Prajzko-Opavské běžecké ligy. Běží se jeden 4,6 km dlouhý okruh čistého asfaltu s jedním mírným stoupáním.

Startuje se od školního statku a běží se přes pole po cyklostezce do Otic a nazpět do Opavy. A tak se v chladném nedělním ránu vydalo na trať 43 závodníků.

Hned od začátku šla do čela dvojice Michal Poledník (15:25) a Ondřej Vajda (15:30), oba Zbynja Team Opava, která svůj náskok postupně navyšovala a všem soupeřům utekla. O vítězi rozhodly až poslední metry, kde Michal zvítězil. Třetí místo tak zůstalo na Patrika Slaného TJ Sokol Opava (17:07).

To mezi ženami se žádné překvapení nekonalo a s přehledem zvítězila favoritka Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (18:31) před druhou Gabkou Klemensovou (20:45) a pro bronz si doběhla Petra Hartmanová Head Pro Team Opava (21:42).

Vyhlášení medailistů se kvůli špatné epidemické situaci a z rozhodnutí pořadatele letos nekonalo, a tak se všichni rozjeli domů. Dalším závodem, který je letos mimořádně zařazen do POBLU, bude na Štěpána Vánoční běh v Hlučíně.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného