Již po 37. se letošní Silvestr v Karviné slavil během, a to na Silvestrovské 10. Tento letitý ryze silniční závod, který je veden okrajovými ulicemi města Karviné, s převýšením okolo 100 m prověří každého běžce. A tak se v dopoledních hodinách sjela necelá devadesátka běžců k městskému stadionu, kde byl start a zázemí celé akce. V deset hodin poslal startovní výstřel všechny na trať.

Hned po startu se ujal vedení Adam Szymanik Atletika Havířov (33:23), který dnes svým suverénním výkonem o 20 vteřin překonal 11 let starý traťový rekord Poláka Zawieruchy a soupeřům nedal žádnou šanci. Boj o druhé místo zůstal v režii Marka Krišicy SPŠ Karviná (36:04) a Vaška Waloszka Atletika Havířov (36:23), kde prvně jmenovaný zvítězil.

To mezi ženami probíhal vzájemný souboj mezi Annou Slívovou AKEZ Kopřivnice (41:03) a Market Kašnou TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (41:37) a do pátého kilometru se holky postupně střídaly ve vedení. Po otočce se však Anička Market urvala a prvenství si již nenechala vzít. Bronz zbyl tak na další závodnici Jäklu Karviná, a to Johanu Bierskou (43:08), která svým výkonem překvapila, jelikož se specializuje na tratě 400 a 800 m a nechala tak za sebou zkušené vytrvalkyně.

Po doběhnutí každý účastník obdržel pamětní zimní čepici s logem závodu. K občerstvení byl připraven čaj a výborné bagety. Pro medailisty napříč všemi kategoriemi byly připraveny, jak v Karviné bývá zvykem, nádherné poháry, diplomy a prize money.

Velký dík opět patří všem pořadatelům okolo Tomáše Owczarzyho, městu Karviná, nadaci OKD a SDH Karviná Ráj za podporu a uspořádání parádní běžecké akce.