Mrazivé, ale slunečné počasí dnes přivítalo osmdesátku běžců a běžkyň na 33. ročníku Kobeřického Zimního běhu. Tento první zahajovací závod z trojice letošních Kobeřických běhů zařazený do Prajzsko-Opavské běžecké ligy se tradičně konal v areálu místního Sokola, kde je start a cíl.

Trasa závodu dlouhá 4,7 km respektive 9,4 km je vedená ulicemi Kobeřic. Na muže čekaly dva okruhy. Na ženy a muže kondičkáře okruh jeden. A tak v 10 hodin dopoledne poslal výstřel na trať všechny závodníky.

Mezi muži šel ihned po startu do vedení dnešní favorit Jirka Pytlík MK Seitl Ostrava a s přehledem zvítězil stylem start-cíl v čase 32:57 a ostatním soupeřům tak nedal šanci. Druhý skončil běžecký matador Martin Biolek (35:16) a třetí Marek Škapa MK Seitl Ostrava (35:39).

Mezi kondičkáři zvítězil Tomáš Vítek Head Pro Team (18:18), druhé a třetí místo si rozebrali místní borci Petr Stuchlík (19:29) a Marcel Herich Slipka Gym (20:23).

To mezi ženami byly na dnešní vítězství adeptky dvě, Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice a Hanka Legerská SSK Vítkovice. Zhruba do půlky závodu běžely holky spolu, ale poté se Market urvala a doběhla si pro vítězství v čase 18:19. Druhá Hanka finišovala v čase 18:40. Pro bronz si tak doběhla Kristýna Otevřelová TJ Liga 100 Olomouc (19:09).

Pro všechny účastníky byl v cíli připraven oplatek a čaj, který v mrazivém dopoledni bodl. Pro medailisty napříč všemi kategoriemi, jak bývá v Kobeřicích zvykem, byly připraveny prize money. Velký dík patří všem pořadatelům okolo pana Halfara, Obci Kobeřice a všem partnerům, že po loňské odmlce jsou zase „Kobeřice plné běhu“.

Výsledky