Hů hů! Tak dnes ráno přivítala sova Hedvika necelou pětistovku běžců a běžkyň na druhém závodě seriálu Winter Run, který se konal tentokrát v Brně ve sportovním areálu Komec. A tak se během dopoledne postupně na prosluněnou asfaltovou trať vydaly nejdříve děti na tratích od 400 m do 800 m.

V 11 hodin dopoledne přišel na řadu první z hlavních závodů, a to čtyřka. Zde se o první místo rvali Jakub Šimek Morek.cz (13:00) a Erik Machů TJ Dukla Praha (13:02), kde Kuba o pouhé 2 vteřiny zvítězil. Pro třetí místo si pak doběhl Patrik Němec CK Příbram (14:40).

To mezi ženami probíhal souboj o prvenství od začátku až do konce, kdy Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (15:34) celou dobu stíhala Vandu Novákovou NN 2021 (15:40) a až na posledním kilometru urvala vítězství na svou stranu. Třetí pak doběhla Erika Musilová AC Moravská Slavia Brno (16:07).

V pravé poledne pak odstartoval druhý hlavní závod, a to osmička, kde na všechny čekaly dva okruhy okolo řeky Svratky. Zde se o vítězi rozhodovalo mezi juniory Matějem Hřebačkou AK Hodonín (25:10) a Ondřejem Studničkou TJ Šumperk (25:44), kde zvítězil prvně jmenovaný. Bronz bral David Žigo PROefekt team (26:11).

Mezi ženami zvítězila Patrícia Puklová Runningzone.cz (31:16) před druhou Hankou Urbánkovou Alfery AC Moravská Slavia Brno (32:06) a třetí skončila Lada Valášková (32:17).

V cíli na všechny čekaly účastnické soví medaile a bohaté občerstvení. Pro medailisty napříč všemi kategoriemi byly připraveny věcné ceny a krásné medaile. Závody Winter Run jsou zařazeny do Českomoravského poháru v zimním běhu, který se za 2 týdny přesouvá do Českých Budějovic.

Dospělí 4 a 8 km

Děti