V sobotu se v Ostravě Třebovicích konal již 18. ročník běžeckého maratonu. Současně se běžela půlmaratonská a čtvrtmaratonská trať. Závod ráno v 10 hodin vystartoval starosta Třebovic, který byl rád za to, že tradice Třebovických maratonů nebyla přerušena ani v době Covidové, což se o jiných maratonech v Evropě asi nedá říct. Královskou trať maratonu zkusilo bezmála třicet běžců a běžkyň. Nejrychlejší byl očekávaně traťový rekordman Daniel Orálek z AC Moravská Slávia (2:51:33 hod.) a mezi ženami opět bez překvapení loňská vítězka Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava (3:18:38 hod.).

Na půlmaratonské trati běželo dlouho trojice Pastor – Muras – Krátký a dlouho nebylo jasné kdo do cíle dorazí první. Nakonec se to povedlo Patrikovi Pastorovi z MK Seitl Ostrava, když v posledník kole odskočil svým soupeřům a dokončil v čase 1:19:38 hod. pět sekund před Petrem Murasem s Kerteam. Půlmaraton mezi ženami vyhrála suverénně Kristýna Otevřelová z Čeladné v čase 1:35:38 hod.

Nesoutěžní čtvrtmaraton nejlépe mezi ženami zaběhla Veronika Lukaštíková z regioRUN Havířov (58:20 min.) a mezi muži Marek Špánik z Žiliny (44:26 min.). Slavnostní vyhlášení závodů proběhlo v blízké hospůdce na hřišti SK Slavie Třebovice kde se jako vždy podávaly výborné domácí polévky a točilo pivo od Koníčka z Vojkovic.

Všichni zúčastnění se již těší na zopakování závodů 19. února na stejných tratích v rámci Memoriálu Františka Ohery. Půlmaraton se také poběží v rámci nového ročníku Moravskoslezského běžeckého poháru 2022. Zveme všechny běžce a běžkyně k účasti.