Triatlonový klub Aspot Hulín pořádá v sobotu 22. ledna 16. ročník silničního běhu Hulmenská desítka. Start desetikilometrového podniku je ve sportovním areálu na fotbalovém a atletickém stadionu Spartaku Hulín, v 10 hodin. Cíl je na stejném místě. Prezentace končí v 9.45 hodin. Trať povede z Hulína směrem do Pravčic a zpět.

Pořadatelé vypsali čtyři mužské kategorie. Poměřit síly si můžou muži do 39 let, do 49 let, do 59 let a nad 60 let. Svůj závod na Hané mají také dvě ženské kategorie do 34 let a nad 34 let. Nejlepší tři muži i tři nejrychlejší ženy v absolutním pořadí budou finančně odměněni.

.,,V případě příznivého počasí jsme i letos do programu Hulmenské desítky zařadili také dětské závody. Od 11.30 hodin budou k vidění v šesti kategoriích souboje kluků a holek, žáků a žákyň od tří do patnácti let. Ti mají připravené tratě od 150 metrů do 1,5 kilometru. Navíc si všichni seniorští i mládežničtí účastníci závodu můžou po dobrém výkonu pochutnat na připraveném občerstvení,“ zve Rostislav Burda za pořadatele do Hulína.

V posledním ročníku Hulmenské desítky v roce 2020 hlavní závod mužů ovládl časem 34:02 Tomáš Navrátil (AK Kroměříž, ONěmec.cz). V ženách vybojovala první příčku díky času 39:06 Pavla Závodná z AK Drnovice.