Silný vítr, sněžení, sem tam sluníčko, bláto i led a k tomu 250 m převýšení na 10,5 km dlouhé trati, to dnes čekalo na všechny účastníky Zimního běhu v Hlučíně.

A tak se v deset hodin dopoledne vydalo 69 odvážlivců na náročnou krosovou trať vedoucí z Jasének přes Vinnou horu okolo řeky Opavy. Poté všichni poběhali po Bobrovnickém lese a za odměnu byl závěrečný seběh po asfaltu zpět do Jasének.

Od začátku šlo do vedení duo Jakub Lukáš Klub přátel death metalu a Radek Chrobák Salomon, které stíhal Tomáš Kalvar TJ Sokol Hať. Toto pořadí se již v průběhu závodu nezměnilo a Kuba nakonec urval vítězství na svou stranu a doběhl si tak pro zlato v čase 41:14. Půl minuty za ním skončil Radek (41:46) a na Toma (42:33) zbyl bronz.

Mezi ženami ze startu nejrychleji vypálila Kristýna Otevřelová Columbia Čeladná, kterou na Vinné hoře předběhla favoritka dnešního závodu Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice a až do konce závodu si už jen kontrolovala první příčku a finišovala v čase 49:38. Kiki si tak v pohodě doběhla pro stříbro (50:07). Třetí místo obsadila Zuzka Lippová SK Černé Plíce (53:50).

V cíli bylo pro všechny připraveno bohaté občerstvení a top chlebík se škvarkovou pomazánkou a luxusní vánočka. Na zahřátí byl přichystán čaj i něco ostřejšího. Vítězové napříč všemi kategoriemi obdrželi pěkné ceny a absolutní žena a muž získali navíc startovné na závod Hradčanské Vlnky. Absolutní vítěz celého závodu dostal uměleckou pamětní plaketu.

Na závěr proběhla tombola, do které věnovali ceny pořadatelé Hostýnské osmy, kteří přijali pozvání na dnešní závod. Velký dík opět patří celému týmu okolo Gabky Svačinové a Tomáši Hájovskému za poskytnutí zázemí. Všichni se opět budeme těšit na další závod ze série Hlučínských běhů a tím bude koncem dubna Charitativní běh.

Fotogalerie Michaela Kašného