Druhý z dvanácti letošních dvoumílových běhů se koná v sobotu 5. února ve Zlíně. Únorový závod startuje na tradičním místě v oblasti průmyslové zóny před budovou firmy Madal Bal v Přílukách, v 9 hodin. Podnik dlouhý 3,2 kilometru je rozložený do dvou rovinatých okruhů a poběží se v místní zahrádkářské čtvrti. Závod je určený pro všechny kategorie. Poměřit síly si tak můžou muži, ženy, junioři i juniorky. Pro děti je připravená zkrácená 800metrová trať.

,,Běh na 2 míle ve Zlíně doprovází v každém ročním období výborná atmosféra. Takže, každý kdo se postaví na start má ze svého výkonu dobrý pocit. Navíc všichni účastníci budou mít možnost pochutnat si v cíli na malém občerstvení,“ zve jeden z pořadatelů závodu Andrej Višněvský všechny zájemce, aby si v krajském městě zasportovali.

V loňském roce se v únoru zlínský dvoumílový běh kvůli covidovým opatřením nekonal. Poslední únorový 3,2 kilometrový závod na trati v Přílukách v roce 2020 vyhrál František Dosoudil z Hulína (SolarioTeam, 11:08). Mezi ženami dominovala Pražačka Ilvaka Němcová (13:21).

Mužský traťový rekord v Běhu na 2 míle ve Zlíně drží Jan Kolárik ze Zlína (Edhouse.cz), který 5. června 2021 zaběhl čas 9:32. Držitelkou ženského traťového rekordu je z 6. září 2014 díky času 11:59 Agnikana Šenkýřová (Sri Chinmoy Marathon Team Zlín).