Letošní čtvrtý závod ze série Winter Run opět zavítal do „černé“ Ostravy. Od rána se honily nad slezskou metropolí mraky a sem tam prosvítalo sluníčko a pofukoval vítr. Teplota okolo 6 °C na únor spíše nadprůměrná a pro běh vcelku příjemná.

A tak v průběhu dopoledne na 332 běžců a běžkyň postupně absolvovalo svůj závod. Zázemí bylo letos opět na Prokešově náměstí, odkud se i startovalo a poté se běžci vydali závodit do Komenského sadu, kde absolvovali jeden, respektive dva okruhy.

Nejprve přišly na řadu dětské závody, a to na 400 a 800 m. Hodinu před polednem byl odstartován první hlavní závod, a to na 4 km. Zde až do posledních metrů bojovali o prvenství Jan Adam Tarana Mattoni FreeRun FM (15:18) a David Kubias Běžecké tréninky online (15:25), kde lépe zvládl finiš Adam a zvítězil. Pro třetí místo si doběhl Richard Bednář Night run team (16:01).

Mezi ženami obhajovala loňské vítězství Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice, a to se jí podařilo a vyhrála v čase 16:29. Druhá doběhla Nikola Škultetyová SDH Staré město (16:45) a třetí skončila Jarmila Hastíková (17:17).

V pravé poledne se na trať vydali osmičkaři. Zde byl zcela suverénní místní borec Petr Muras Kerteam (28:03), který se prohnal tratí v průměrném tempu 3:30 min/km. Druhý skončil David Mikala AKEZ Kopřivnice (30:31) a třetí příčku obsadil Ondra Čáp SK Dobruška (30:56).

Z žen byla nejrychlejší Hanka Urbánková Alfery AC Moravská Slávia Brno (33:21), na kterou sice ještě v prvním kole tlačila Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (33:42) a převzala i vedení, ale v druhém kole už byla znát únava ze čtyřky, došly jí síly a Hanka jí utekla a zvítězila. Bronz tak jako na čtyřce brala Jarka Hastíková (35:49).

Po ukončení závodů bylo, jak je na Winter Runu zvykem, připraveno bohaté občerstvení a tečku za závodním dopolednem udělalo slavnostní vyhlašování vítězů. Další závod ze série přivítá příští týden hanácká metropole Olomouc.