Předposlední závod ze série Winter Run dnes hostila hanácká metropole Olomouc. Opět tak potvrdila premiantku, co se týče počtu účastníků na startu. Letos to bylo 538 běžců a běžkyň, kteří závodili ve Smetanových a Čechových sadech za slunečného skoro až jarního počasí. Start a zázemí bylo letos opět v pavilónu E na výstavišti Flóra. A tak od desáté hodiny nejprve závodily děti, a to na tratích 450 a 900 m.

Úderem 11 hodiny pak odstartoval hejtman Olomouckého kraje pan Josef Suchánek závod na 4 km. Zde šlo od začátku do vedení duo Kuba Šimek Morek.cz (13:52) a Michael Pozdenkov 2BWinner (13:56) a souboj o prvenství probíhal až do konce, kde Kuba o pouhé 4 sekundy nad Michalem zvítězil. Bronz bral Patrik Bejček Trailpoint.cz (14:12).

To mezi ženami s přehledem zvítězila Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (16:07) a zaostala tak pouhou půl vteřinu za ženským traťovým rekordem na této trati. Druhou příčku obsadila opět skvěle běžící Marťa Mazáčová NN Night Run Team (17:15), která má letos parádní formu a prohání i mladší holky. Třetí místo patřilo Adél Wegschmiedové Český běžecký klub (17:23).

Kašná a Šimek se tak stali „vládci“ moravsko-slezské části série, kde Market zvítězila ve všech závodech a Kuba vyhrál dva, v Ostravě však nestartoval. V pravé poledne vyběhli na trať osmičkaři, na které čekaly okruhy dva.

Zde mezi muži suverénně zvítězil Tomáš Navrátil AK Kroměříž (27:07). Od druhého po čtvrté místo bylo pořadí stejné jako na čtyřce. Kuba Šimek Morek.cz (28:58), Michael Pozdenkov 2BWinner (29:06), Patrik Bejček Trailpoint.cz (29:30).

Z žen byla nejrychlejší Petra Vašinová Nutrend Team (31:12), která to pořádně natřela i chlapům a skončila absolutně osmá. Druhá za ní doběhla Petra Poučová (32:24) a bronz vybojovala Ivana Vávrů TJ VTŽ Chomutov (34:13). Pořadatelé opět vše připravili na jedničku a všichni si tak mohli užít parádní atmosféru celého závodu. Příští týden v Praze na Ladronce se tak uzavře celá letošní série Winter Run a budou k vidění souboje o celkové umístění napříč všemi kategoriemi.

Výsledky

„Výsledky“: