Sedmý ročník Valentýnského běhu uspořádaly v Litomyšli děvčata – RůžOFFky v běhu. Připravena byla většinou silniční okruhová trať o délce 10,2 kilometru vedoucí mimo město, přes obce Strakov a Pazuchu, se součtem stoupání cca 150 metrů.

Bezkonkurenčním vítězem se stal v čase 45:37 pravidelný bedničkář tohoto závodu Jiří Fliedr. Druhý byl Antonín Hurych za 48:34 a třetí z Chrudimi Dalibor Bis – 48:54.

Na výsledných časech se projevilo to, že většina bedničkářů si zaběhla. Ve stěžejním odbočení závodu na cca čtvrtém kilometru trati sice byla, hůře viditelná, šipka při levém okraji vozovky, kam se mělo odbočit, ale kdo běžel v zatáčce kratší oblouk po pravé straně silnice, mohl ji přehlédnout, a to byl případ i nejlepší ženy.

Denisa Kozáková z Hradec Králové běžela celkově druhá, ztrácela na vedoucího muže cca 200 metrů a samo s sebou strhla pár soupeřů. „Závod se mi nečekaně zkomplikoval, naštěstí po pár stovkách metrů si toho soupeři za námi všimli, zavolali na nás a začínalo se závodit znova. Jsem nakonec ráda, že se mi podařilo vyhrát.“ Denisa byla celkově pátá za 49:11. Druhá byla Lenka Flídrova za 50:28 a třetí Jajka Hurychová za 51:30.

Otázkou jsou traťové rekordy tohoto závodu na tomto okruhu. Pořadatelky je před závodem zveřejnily a ujistili mě, že trať byla vždy stejná. Ale. Ozvala se „držitelka rekordu“ Denisa: „Trať nebyla vždy stejná. Jak uvedly ten můj údajný traťák, tak to byla jiná a kratší oproti té co se běžela naposledy v roce 2020 (2021 byl závod virtuální).“ A tedy i letos.

Tak jsem si dal práci a projel fcb stránky RůžOFFek hlouběji a v roce 2019, odkud je „rekordní“ čas Denisy i uvedený mužský rekord, měl být závod veden jinak a měl mít délku cca 9 kilometrů. Nakonec jsem se proklikal do února 2020 a tam se dočetl, že tehdy, na letošním okruhu, vyhrál Jiří Miřejovský za 38:07 a Denisa Kozáková za 45:25.