Mistrovství Evropy v krosu v týmů se uskutečnilo v Portugalsku a dalekou cestu si dalo několik družstev doslova z celé České republiky.

Závod mužů byl vypsán na deset kilometrů a běželo se sedm okruhů. Umístění týmu bylo dáno součtem pořadí nejlepších tří z daného družstva. Časem 29:27 se stal absolutním vítězem Španěl Kwizera, jeho družstvo však byla nakonec páté. Vyhrál turecký tým Ankara Ego, jehož nejlepší tři závodníci byli na 6, 8 a 15 místě.

Z České republiky dorazili atleti Běžeckého klubu Náchod. Lídrem byl poslední vítěz Velké ceny východních Čech v bězích Pavel Jelen: „Od začátku závodu jsem se snažil běžet v polovině startovního pole. První a druhé kilometrové kolo bylo bez stoupání a běžel jsem kolem 65. místa. Poté jsme běželi delší a kopcovitější okruhy a tam jsem mírně ztrácel. Do kopce mi to i šlo, ale seběhy mi nevyšly. Na finiš už moc sil nezbylo, takže nakonec z toho bylo 74. místo v čase 34:06. Byl to neskutečný zážitek a motivace do dalších závodů a musím poděkovat našim sponzorům firmě Izomat Červený Kostele a Odbory KOVO Mladá Boleslav, že nám umožnily si splnit tento sen.“ Dalšími členy týmu BK Náchod byli Ondřej Volák (86. místo – 35:02) a Vladislav Dufka (106. místo – 39:46).

Startovalo cca 120 běžců a 31 týmů. BK Náchod byl na 25. místě.

Soutěž žen na 6,4 kilometru běželo přes 70 závodnic. V týmech byl 14. AK Olymp Brno ve složení Tereza Novotná (24. místo za 24:01), Adéla Koláčková (40) a Natálie Furchová (56). Vyhrála Španělka Amebaw za 22:13, která spolu s kolegyněmi (6 a 8 místo), vyhrála i týmovou soutěž. „Byly to moc hezké závody a naše umístění považuji za úspěch,“ řekla mi Tereza Novotná.

Na sedmnáctém místě byly ženy z Frýdku Místku – Veronika Sibeltová, Klára Ningerová a Kateřina Krtková, ještě běžela Markéta Laciková.

V soutěži žen do 20 let na 4,2 km byly závodnice z Frýdku-Místku na 14. místě – Viktorie Ťahanová, Karolína Vilčková a Barbora Kaňová.