Petr Vabroušek si může zaknihovat další úspěch. V sobotu v Alžírsku vyhrál závod Triathlon North Afrika. V prostředí, kde místní obyvatelé turisty skoro vůbec nepotkávají, v podniku na klasické ironmanové trati složené z 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů cyklistiky a 42,2 kilometru běhu, dosáhl času 9:42:03. Druhou příčku vybojoval Václav Dostál (TK Rychnov), který byl v cíli o 1 hodinu 10 minut a 52 sekund pomalejší. Bronzovou pozici obsadil v čase 11:13:01 další reprezentant Česka Šimon Tejkal (CSG Tri Team).

,,Závod se konal v alžírské části Sahary v Oáze Taghit. Plavalo se přímo v Oáze. Voda měla příjemných 14 stupňů. Cyklistika se jela na zvlněné trati a byla rozložená do pěti okruhů. Ale spíše než profil byl na trati nepříjemný silný nárazový točící se vítr. Závěrečný maraton se běžel v hlubokém písku. Takové podmínky v tak těžkých závodech mám ale rád,“ přiblížil Vabroušek prostředí a podmínky v Alžírsku.

Reprezentant klubu Titan Trilife Zlín byl v Ironmanovi na severu Afriky od startu suverénní.

,,Plavání v porovnání s rokem 2020, kdy voda měla tenkrát jenom 9 stupňů, bylo letos velmi příjemné,“ tvrdí železný muž z Malenovic.

Z vody vylézal po 58 minutách na prvním místě. Na něm pak zůstal až do cíle.

,,V prvním depu mi však chvíli trvalo, než jsem si zahřál ruce,“ přiznal.

Na kole se po několika kilometrech oteplilo. Postupně teplota vystoupala až na 25 stupňů.

,,Cyklistika s převýšením 800 metrů byla rychlá. Zvládl jsem ji za 4 hodiny a 52 minut. Občas jsem však musel zastavit, abych na trati nechal projít velbloudy,“ podělil se Petr Vabroušek o zajímavost okolo závodu v Alžírsku. Do závěrečného běhu vybíhal s velkým náskokem na první příčce.

,,Proto jsem měl při maratonu s 300 metrovým převýšením dost času, abych si užíval úžasné výhledy kolem trati,“ radoval se Vabroušek z obhajoby prvního místa z roku 2019 a 2020 v Ironmanovi v alžírské Sahaře.