Ve východních Čechách je nyní mnoho běžeckých pohárů. Přes tři kraje jde Velká cena východních Čech v bězích – Hradecký, Pardubický a dokonce i Liberecký, zatím proběhly dva závody. V dubnu bude nejpočetněji obsazen 9. dubna – Pardubický vinařský půlmaraton, který je tradičně i republikovým šampionátem, zatím přes 500 registrovaných. Mimo Velkou cenu, ale se samostatným startem, se zde běží i desítka (zatím cca 200 startujících). Registrace za výhodnější startovné je do 28. března na https://www.pardubickyvinarskypulmaraton.cz/cs. V sobotu 19. března v Kunčině u Moravské Třebové – silnice 10 km, start v 15 hodin, začne svoji novou kapitolu psát Iscarex Cup. Běží se zde mimo pohár i necelá čtyřka. Ten bude letos pojat hlavně regionálně, takže především závody z Ústeckoorlicka a Svitavska.

A letošní novinkou je Pohár D 35. Jak z názvu vyplývá půjde o akce, které jsou dlouhodobě pořádány v okolí dálnice D 35.

Pohár začne v sobotu 30. dubna Vysockým krosovým půlmaratonem ve Vysoké u Holic. Další akce – opět sobota 14. května Hradubický běh, do poháru budou obě tratě. Běží se z Pardubic či Hradce Králové do cíle v Čeperce. Návrat na scénu po dvouleté pauze hlásí v sobotu 8. října Hornoředická 10. V neděli 25. října se do Poháru D35 zapojí krosová desítka v Holicích – Okolo Hlubáku a posledním kláním bude Sršský kros, pořadatelé loňskou dvacítku protáhnou na půlku – sobota 12. listopadu.

Oceněni budou v poháru tři nejlepší muži a ženy, počítají se všechny závody. Ze závodníků, kteří se zúčastní všech závodů poháru, bude vylosováno 5, kteří obdrží startovné na všechny závody poháru roku 2023.