9. ročník zážitkových běhů NN Night Run letos odstartoval v sobotu ve Slezské Ostravě. Od odpoledních hodin byl připraven na Masarykově náměstí bohatý program pro děti, které závodily v rámci Kids cupu na různých distancích dle věku. Proběhl také závod pro hendikepované sportovce, a to Alexova Velká cena.

Odpolední program pak uzavřel nezávodní Nutrend Family Run. Ve večerních hodinách přišly na řadu hlavní závody, a to „motýlková“ pětka na podporu rakoviny prsu a pro „noční šelmy“ byla připravena desítka.

Nejprve na trať vylétlo 372 motýlků. Zde nejrychleji prolétl tratí Antonín Kohout (19:56). O druhé místo probíhal boj do posledních metrů mezi Richardem Bednářem Night Run Team (20:15) a Davidem Wawreczkou TJ Jäkl Karviná (20:16), z něhož v cílové rovince vyšel vítězně prvně jmenovaný Bednář.

To mezi ženami si s přehledem pro prvenství doběhla Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (20:58) před druhou Martinou Mazáčovou Night Run Team (22:28). Bronz brala Kateřina Polášková Trnávka Arrows (22:35).

Za černé tmy jako poslední vyběhlo 196 nočních šelem. Nejrychlejším „predátorem“ se tak stal David Mikala Brose (39:03), druhý skončil David Flaša Dycky abstinenční… (39:16) a pro třetí místo si doběhl Petr Swaczyna Swaczka Team (39:38).

Mezi ženami byla nejrychlejší šelmičkou Barbora Kutějová Runbararun (43:50). Stříbro získala Frýdecká šelma Iveta Marfláková Edgar Power Team (46:55) a pro bronz si doběhla Martina Mazáčová Night Run Team (47:02). Každý ze závodníků pětky i desítky dostal krásnou účastnickou medaili, a to motýlka nebo noční šelmu.

Pro všechny bylo připraveno také bohaté občerstvení. Tečku za celým programem udělalo vyhlašování vítězů napříč všemi kategoriemi. Ostravský Night Run se stal na počest velkého běžce, srdcaře a člena Night Run Teamu Standy Špoka, který loni odešel do nebe, jeho memoriálem.

https://www.sport-base.cz/vysledky/2022/z-nr-ostrava-22?flt%5Btrat%5D=K&flt%5Bpohl%5D=&flt%5Bkat%5D=&flt%5Bprijm%5D=&flt%5Bsc%5D=