V úterý odpoledne panovalo nad Vratimovem slunečné a teplotně příjemné počasí. Les Důlňák se tak po minulých nevlídných dnech plných deště a chladu otevřel v plné své kráse pro 85 běžců a běžkyň, kteří se postavili na start 39. ročníku Jakubova lesního běhu Důlňákem. Jedná se o 7,6 km dlouhý závod s převýšením okolo 100 m zařazený do Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru, který se skládá ze dvou okruhů okolo a napříč již zmiňovaným lesem. 60% trasy vede po asfaltu, zbytek po lesních cestách.

Jde spíše o komorní závod, který se však v Moravskoslezském kraji těší velké oblibě. Všichni si tak museli máknout a někteří si sáhli na dno svých sil, a o to byly jejich výkony cennější! V půl šesté tak bylo odstartováno. Nejrychleji celou tratí prolétl Krystian Zahraj TJ Slezan FM (27:11). To o druhé místo svedli souboj Honza Hlavatík Jump sport Frýdek-Místek (27:28) a Honza Wita Team Light Bike (27:30), z něhož v cílové rovince vyšel vítězně Hlavatík. Na Witu tak zůstal bronz.

To mezi ženami šla od počátku do vedení Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice a v průběhu závodu žádnou se svých soupeřek již před sebe nepustila a v čase 30:56 si doběhla pro vítězství. Druhá za ní doběhla Veronika Siebeltová TJ Slezan FM (31:31), která se pomalu rozběhává po zdravotních obtížích. Třetí místo obsadila Elen Šimonová X-TRAIL Orlová (31:44).

Po skončení závodu následovalo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny prizemoney a pro vítěze navíc lahodný sekt. Příští rok na všechny běžce tak opět čeká zajímavá a pestrá trať na jubilejním 40. ročníku. Letos v říjnu bude pro všechny připraven druhý závod pořádaný BK Vratimovem, a to Zlatý podzim.

Výsledky