Pochmurné a upršené počasí, teplota okolo 4 °C, nepříjemný vítr a podmáčená trať. To vše dnes ráno čekalo na běžce a běžkyně v Jilešovicích na tradičním Hasičském velikonočním běhu zařazeného do Prajzsko-Opavské běžecké ligy. Okolo deváté se postupně všichni začali sjíždět k penzionu Kamenec, kde bývá start a zázemí všech Jilešovických běhů. Počasí stálo opravdu za prd, ale ani to neodradilo padesátku srdcařů, aby se v deset dopoledne vydali na novou 8 km trať.

Trasa byla vedena z Kamence po nové lávce přes řeku Opavu, pak následoval přeběh přes Kozmické Ptačí louky na louky Benešovské, a poté se vracelo zase zpět na Kamenec.

Od začátku šla do vedení skupinka pěti běžců v čele s „Italským hřebcem“ Robertem Dimicolim. Pětice se v průběhu závodu rozpadla a v boji o medaile zůstali jen tři borci, kteří doběhli do cíle zhruba v deseti sekundových odstupech. Jako první protnul cílovou pásku Roberto Dimicoli (28:22), následován Vojtěchem Bližňákem Sokol Královské Vinohrady (28:34) a třetí doběhl Jakub Lukáš Klub přátel death metalu (28:47).

Mezi ženami byla jasnou favoritkou Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (33:14), která svou roli potvrdila a s přehledem vyhrála. Na boj o stříbro zůstaly dvě adeptky, a to Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice a Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava. Dnes už od začátku běžela lépe Markét a v čase 34:35 si s přehledem doběhla pro druhé místo. Na Magdu tak zůstal v čase 35:15 bronz.

V cíli na všechny čekala pamětní placka, občerstvení a horký čaj, který dnes bodnul. A že máme ty Velikonoce, tak každý dostal „vajco“. Pro všechny medailisty byly připraveny prizemoney a vítězové mužských kategorií obdrželi navíc „kyčku“. Za dva týdny se opět bude v Jilešovicích závodit, a to na Májovém běhu okolo rybníka Nezmar.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného