Včerejší odpoledne v Ostravě-Hrabové po několika měsících opět patřilo běhu. Konal se zde první ze závodů Hrabovského poháru, a to Kateřinský běh, který je rovněž zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru.

Zázemí celé akce bylo opět na Základní škole v Hrabové, kde si na atletickém ovále nejprve zazávodily děti. Poté přišel na řadu hlavní závod. Jedná se o velmi rychlou rovinatou trať vedoucí po nedaleké asfaltové cyklostezce, kdy následuje otočka a běží se zpět do cíle a to samé musejí všichni absolvovat dvakrát. Po cestě se mohou běžci kochat pohledem na krásný dřevěný kostel sv. Kateřiny ze 16. století.

V pět odpoledne tak pan starosta za zvuku píšťalky vyslal na trať 76 závodníků.

Hned od začátku nejrychleji vypálil Matouš Vrzala SSK Vítkovice, který běžel tento závod poprvé a nenašel včera přemožitele a s přehledem v čase 16:33 zvítězil. V souboji o druhé místo si to rozdali závodníci MK Seitl Ostrava Ondra Dominik (17:12) a Honza Fousek (17:22), kde prvně jmenovaný o deset vteřin zvítězil. Mezi ženami se žádné drama nekonalo a vše dopadlo dle očekávání.

Zvítězila Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (18:18), druhá doběhla Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (19:20) a bronz získala Kristina Fryzová Mushing team Ostrava (20:50).

Nejrychlejším juniorem a juniorkou se stali Josef Herman (19:58) a Natálie Ester Kašná SSK Vítkovice / BK Ludgeřovice (21:41), která byla i absolutně čtvrtá mezi ženami.

Po ukončení závodu na všechny čekalo opravdu bohaté občerstvení v areálu školy. Zde proběhlo i slavnostní vyhlášení vítězů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny pěkné ceny. Další ze série Hrabovských běhů nás čeká v září, a to půlmaraton.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného