Do chladného a sychravého rána se dnes probouzeli pořadatelé v „Palestině“ na Prajzske, aby vše nachystali na 36. ročník Štěpánkovického krosu zařazeného do Prajzsko-Opavské běžecké ligy. Počasí se naštěstí umoudřilo, zataženo sice bylo, ale přestalo pršet a vzduch se pěkně vyčistil. Okolo deváté se tak všichni začali sjíždět do areálu hřiště místního Sokola.

Trať závodu naštěstí moc nenasákla, a tak na všech 59 závodníků čekalo necelých 12 km luk, polí, lesu a trocha asfaltu s převýšením okolo 150 m. Nejprve si zazávodily děti, a to na 60 m, 750 m a 1500 m.

V deset hodin pak poslal výstřel na trať dospělé. Hned od začátku všem utekl David Wittek TJ Sokol Opava, který svůj náskok stále zvyšoval a jeho vítězný čas 41:43 byl skoro o čtyři minuty lepší než čas dnes také skvěle běžícího druhého muže Reného Kamráda Energy Team Bolatice (45:31). Třetí doběhl Marek Škapa MK Seitl Ostrava (47:01).

Mezi ženami dnes s přehledem zvítězila Market Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (50:46), druhou v cíli byla Katka Šeděnková MK Seitl Ostrava (51:36) a bronz brala Broňa Hitlová Cvilínské schody Krnov (54:46).

Pro všechny bylo v cíli nachystáno občerstvení a pro medailisty byly připraveny krásné poháry, pro muže krygl a pro ženy anděl. Všichni si tak běžecké dopoledne užili a příští týden většinu z nich čeká další závod zařazený do POBLu, a to Májový běh okolo rybníka Nezmaru.

Výsledky