Oblíbený běžecký seriál ČEZ RunTour startuje další ročník. Do svého kalendáře přidává 9. závod, který bude oslavou 100. výročí narození Emila Zátopka. Uskuteční se v jeho rodné Kopřivnici na polygonu Tatry, který je jinak veřejnosti zcela uzavřen. Běžci všech výkonnostních úrovní se mohou těšit také na další novinky v duchu motta celé série „Je radost běžet“.

Běžecké závody ČEZ RunTour jsou ideální aktivitou pro rodiny s dětmi, hobíky, začátečníky, ale i party kamarádů. Každým rokem se v 8 městech po celé České republice proběhne více než 18 000 běžců. Letos k Budějovicím, Brnu, Ústí nad Labem, Ostravě, Olomouci, Karlovým Varům, Praze a Pardubicím přibude i město Kopřivnice. Zúčastnit se můžete závodů na 3 km, 5 km a 10 km.Pro děti jsou připraveny trasy na 500 a 1000 metrů.

Ne nadarmo se všech závodů účastní modelka Nikol Švantnerová, která má stálou parťačku, a to svou maminku. „S mamkou je to pro nás už rutina, trávíme spolu hodně času a RunTour bereme jako super příležitost se odreagovat při běhu a užít si spolu zábavu. Mamka se připravuje lépe než já, ale pokouším se jí vždy dohnat, ať jí to nekazím. Letos se moc těšíme na nový závod v Kopřivnici,“ sděluje Nikol.

Běh pro Emila

Letošní novinkou je závod RunTour Kopřivnice: Legenda Emil, který se uskuteční 25. června. Odstartuje od Muzea nákladních automobilů Tatra Kopřivnice. Trasa vás zavede na Polygon Tatra, který je jinak veřejnosti zcela uzavřen. Do areálu, ve kterém procházejí zatěžkávacími zkouškami vozy Tatra, se přitom nedostanou ani fanoušci, i při závodě bude otevřen pouze závodníkům. Můžete tak otestovat svou formu nejen na dlážděných a asfaltových cestách, ale poběžíte i po speciálních površích sloužících k testování kvality podvozků nákladních aut. Po polygonu budou navíc rozestavené vozy Tatra, které rozhodně zpestří zážitek ze závodu.

Novinka: koloběh (15 km)

Poprvé v historii seriálu ČEZ RunTour můžete také zasednout na kolo, konkrétně vyzkoušet koloběh. Při této mladé sportovní disciplíně se závodí ve dvojících, které mají k dispozici jedno kolo, o které se mohou libovolně střídat. Jeden běží, druhý odpočívá na kole. Podmínkou je, že dvojice se nesmí od sebe vzdalovat a musí si předávat kolo z ruky do ruky.

Běháním pro dobrou věc

Seriál ČEZ RunTour také pomáhá. Z každého startovného je věnováno 50 Kč na charitativní účely na konto Nadace Leontinka. Na každého běžce v cíli čeká krásná kovová medaile, fotografie a účastnický diplom. Zapojte se tak i vy, je přeci radost běžet! Registrovat se můžete na webu www.run-tour.cz.

V sobotu 11. června se v areálu Dolní oblast Vítkovice uskuteční rodinný běžecký závod @RunTour Ostrava! Zažijte skvělý běžecký den s přáteli i celou rodinou! Čeká na vás krásná trasa skrze areál DOV i v přilehlém okolí Vítkovic. Vybrat si můžete z distancí dlouhých 3, 5 nebo 10 KM, pro děti jsou připraveny běhy s Rákosníčkem na 500 a 1000 M. Neváhejte a registrujte se na www.run-tour.cz. Přijeďte si užít pohodový sportovní den a na vlastní kůži se přesvědčit, že s RunTour je radost běžet!