Po pětiměsíční odmlce se dnes v Havířově rozjel druhý ročník Kopečkové, a to Jarní, která je zařazena do Moravskoslezského běžeckého poháru. Sluníčko sice pálilo jako v létě, ale ani to neodradilo 37 „bláznů“, aby se v deset dopoledne vydali zdolávat sedm Datyňských kopečků.

Start byl opět na Malé Jamajce, kde bylo i zázemí závodu. Hned po startu šel suverénně do vedení Roberto Dimicoli Eko Okna Runners (47:25), který tratí prolétl jako vítr a nikomu ze soupeřů nedal šanci. Čtyři minuty za ním doběhl další borec, a to Ondra Dominik MK Seitl Ostrava (51:21). Třetí místo tak vybojoval Miroslav Matěcha (52:21).

Mezi ženami s přehledem zvítězila Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (54:52), která se opět vrací do formy po svalových obtížích, které ji trápily. Stříbrnou ženou dnes byla Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (56:04) a bronz brala další závodnice MK Seitl, a to Eva Tomaszewiczová (1:03:37).

Všichni si tak dnes na rozpáleném asfaltu pořádně mákli a za to jim v cíli byla odměnou lahodná vanilková a rybízová zmrzlina, mini dortíky a vychlazený Koníček. Každý běžec obdržel také krásnou účastnickou medaili.

Tečku za celým dopolednem tak udělalo vyhlašování medailistů napříč všemi kategoriemi, pro které byly připraveny pěkné „tekuté“ ceny.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného