Malá cena Monaka, tentokrát jako Janderovská desítka zařazená do Velké ceny východních Čech v bězích, měla sice už 367 pokračování, ale vzhledem k tomu, že před dvěma roky došlo k drobné, ale celkem zásadní změně v úvodu a závěru trati, prostě se neběhá po silnici, jsou vedeny nové traťové rekordy a ty opakovaně láme skutečský tryskáč Jaromír Hradecký.

Závod se tentokrát uskutečnil za ideálních běžeckých podmínek, lesní trať měkká po dešti, teplota příjemná. Navíc Jaromírovi přijel soupeř v osobě Pavla Dymáka z Hvězdy Pardubice. Borci spolu na členité desítce vydrželi do pátého kilometru a v následném stoupání šel Jaromír do sóla a překonal o necelou minut vlastní rekord – 35:01. „Ty dvě sekundy mě fakt mrzej,“ řekl mi po závodě. Druhý Dymák dal 36:03 a třetí Tonda Malátek 39:01.

Nejlepší žena byla celkově na 21. místě Denisa Kozáková z Hradce Králové za 45:03. Velké uznání zaslouží Standa Doležal (84 let), který i s pádem zapsal 1:12:30 hodiny a neuzavírá výsledkovou listinu.

Tentokrát to byl skutečně běh pro všechny, bez vyhlašování výsledků. Startovné bylo pouhých 50 korun, měl jsem zafixované že bude kilo, a kdo přišel včas dostal poukázku na pití a větší sladký koláč od sponzora závodu – Mlýnu Janderov.

Těch koláčku bylo připraveno 140 a prý došly. Velká cena východních Čech pokračuje už neděli desítkou, pro ženy šestkou, v Peřimově na Semilsku.

Další neděli 29. května lesní pětkou u rozhledny ve Vysoké nad Labem – https://www.facebook.com/…475414268239