Krásně slunečné nedělní ráno panovalo nad Hněvošicemi na Prajzske, kde se po dvouleté pauze opět konal 7. ročník krásného silničního závodu Hněvošická 10. V ranních hodinách se tak pomalu začali všichni sjíždět do areálu místního fotbalového klubu, kde byl start a zázemí celého závodu.

To, že dnes to bude rychlé bylo už od začátku jasné, když se na start postavili borci Dimicoli, Wittek, Bližňák, Lukáš a Kamrád a z holek Kašná a Legerská.

V deset dopoledne to vše začalo a 44 účastníků se vydalo na zvlněnou trať vedoucí poli, loukami a lesy přes okolní vesnice. Jako bonus na všechny čekal těsně před cílem nepříjemný 500 m dlouhý stoupák, který potrápil opravdu každého.

Dle očekávaní opět nejrychleji vypálil Roberto Dimicoli Eko Okna Runners, který v poslední době nemá konkurenci a vítězí stylem start-cíl. Ani dnes tomu nebylo jinak a Roberto si tak doběhl pro absolutní prvenství a v čase 34:32 překonal mužský traťový rekord. Necelou půlminutu za ním protnul cílovou čáru další borec, a to David Wittek TJ Sokol Opava (34:59), který taky běžel pod hranicí dosavadního traťového rekordu. Bronz tak zůstal na Vojtu Bližňáka TJ Sokol Královské Vinohrady (35:36).

Mezi ženami se čekal souboj o prvenství mezi Markét Kašnou TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice a Hankou Legerskou SSK Vítkovice, která tento závod již v minulosti dvakrát vyhrála. Markét šla od začátku do vedení a okolo pátého kilometru měla Hanku asi 50 m za sebou. Zde už Legerská ztratila kontakt a Kašná svůj náskok stále navyšovala a v čase 42:51 si s přehledem doběhla v novém ženském traťovém rekordu pro vítězství. Druhá tedy skončila Hanka Legerská (44:48) a třetí Maruška Vybíralová (47:46).

V cíli bylo pro všechny přichystáno občerstvení a někteří se ihned pěkně schladili čepovaným pivkem. Na závěr před polednem proběhlo slavnostní vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny parádní i tekuté ceny. Velký dík patří pořadatelům, že opět připravili krásný závod, který si všichni užili.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného