Třetí ročník štafetového závodu 250 Český ráj vyhrál v sobotu 28. května 2022 v kategorii 250 tým Kalokagathia Aliance, v kategorii Lady Dezorientované sokolky a v kategorii Masters Postřižinský kecky. Celkově se „nejkrásnějšího“ závodu v Českém ráji zúčastnilo 96 osmičlenných tý­mů.

„Teamy se vypořádaly s členitou a náročnou trasou na jedničku, nikdo výrazně nebloudil a proti loňsku byl závod výrazně rychlejší. Ačkoliv nám počasí úplně nepřálo, závod měl úžasnou atmosféru a speciálně na předávku na vrcholu Kozákova budou účastníci jistě dlouho vzpomínat,“ komentuje letošní ročník pořadatel a zakladatel štafety Milan Dědek.

Tzv. Dvěstěpadesátka, podle celkové délky trasy, je mezi běžci ceněna především pro svou rodinnou atmosféru a působivou přírodní scenérii, která nabízí rovinatý i zvlněný profil jednotlivých desetikilometrových úseků. Velkou předností je také volba menšího okruhu bez nutnosti přejezdů. Závodníci tedy mohli jako v předchozích letech využít zázemí kempu Sedmihorky, kde závod startuje i končí slavnostním vyhlášením a afterparty. Zde letos vystoupila kapela Žízeň.

Další ročník je plánován na 26. – 27. května 2023.

Výsledky