Letošní již třetí ročník Skřipovské litačky, zařazený nově do Prajzsko-Opavské běžecké ligy, se nesl ve znamení aprílového, ale teplého počasí.

Účast byla i tak parádní, kdy se postupně v průběhu sobotního odpoledne na tratě svých závodů vydalo na 200 běžců a běžkyň.

Opět tak byly připraveny čtyři distance – Vrabčí 250 m, Holubí 500 m, Orlí 5,2 km a Pštrosí 10 km. Nejprve přišly na řadu děti, které běhaly v areálu místního fotbalového hřiště, kde bylo zároveň zázemí celého závodu.

Nejrychlejšími mezi Vrabčáky byli Matouš Mandell (0:56) a Linda Hellebrandová (1:02). Nejlepšími Holoubaty se stali Mikuláš Potocký (1:36) a Natálie Ester Kašná (1:37) oba závodníci SSK Vítkovice.

Poté vylétli Orli, na které čekala mokrá a blátivá trať vedoucí přes Skřipovské pole, louky a lesy. Nejrychleji vše zvládl v čase 20:25 David Navrátil Hospic Ondrášek, před druhým Jirkou Kopřivou (20:47) a třetí doběhl Milan Nehudek Jof-X Team (21:35).

Mezi ženami již potřetí obhájila vítězství na této trati Markéta Kašná TJ Jäkl karviná / BK Ludgeřovice (22:00). Druhá skončila Hana Bzonková (24:59) a třetí Petra Hartmanová Head Pro Team Opava (25:34).

Posledním závodem dne byl Pštrosí, který vedl opět přes pole, louky a lesy v okolí Skřipova. Na této trati byl jasným favoritem Roberto Dimiccoli Eko okna Runners, který opět nenašel přemožitele a v čase 36:46 protnul cílovou pásku. Pro stříbro si doběhl Kuba Lukáš Klub přátel death metalu (37:44) a bronz bral Milan Wuss (38:25).

Mezi ženami s přehledem zvítězila Ellen Byrtusová TJ Jäkl Karviná (45:51), druhá doběhla Zuzana Starečková (47:46) a třetí skončila Barbora Šeděnková Šeďové (49:59).

Po ukončení každého závodu vždy proběhlo vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny tradiční stylové laserem vypálené poháry a pěkné ceny.

Pořadatelé z BK Skřipov opět připravili krásný závod v hezkém přírodním prostředí a za to jim patří velký dík. Příští týden se tak uzavře letošní ročník Prajzsko-Opavské běžecké ligy, kde se bude bojovat o celková prvenství v hlavním městě Prajzské Kravařích na Běhu zámeckým parkem.

Výsledky