Přes týden jsem psal kamarádovi Pepovi, zda nezajdeme v sobotu večer na koncert „Mňágy“. Jeho odpověď byla: „V sobotu jsem v práci a v neděli je přece Havířovské peklo!“ A opravdu to dnes peklo bylo.

Byl totiž na programu druhý závod letošní Kopečkove, a to letní, který je zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru. V deset hodin ráno se tak vydalo 41 bláznů z Malé Jamajky opět absolvovat sedm Datyňských kopečků. Teplota se pomalu blížila k třicítce a všichni měli před sebou necelých 13 km rozpáleného asfaltu s převýšením okolo 250 m.

Po startu odvážně vypálil matador Dan Šindelek, kterého pronásledoval dnešní vítěz celého závodu Ondra Dominik MK Seitl Ostrava, který šel časem před něj a už si běžel svůj závod, kdy postupně náskok navyšoval a v čase 51:59 finišoval.

To, že byl dnes opravdu suverénní svědčí i fakt, že druhý Dawid Wawreczka TJ Jäkl Karviná (56:10) doběhl až čtyři minuty za ním. Třetí místo dnes vybojoval již zmiňovaný Dan Šindelek MK Seitl Ostrava (57:29).

Mezi ženami dnes zvítězila Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (56:23), která skončila třetí v absolutním pořadí. Druhá za ní protla cílovou pásku Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (57:33), která se také vlezla do Top absolutní pětky. Pro bronz si doběhla Zuzana Lippová SK Černé plíce (1:06:04).

Dnešní závod byl opravdu náročný, kdy si spousta běžců sáhla až na dno svých sil. Všichni však závod zvládli a ve zdraví, i když někteří na pokraji sil, doběhli do cíle! Tam jim byl odměnou vychlazený koníček a když jsme na Kopečkove, tak nemohla chybět zmrzlina a tradiční mini zákusky.

Každý obdržel účastnickou placku a medailisté napříč kategoriemi dárkové balíčky a uřehtané tekuté ceny od Koníčka.

Poznámka na závěr: „S Pepou jsme na Mňáze včera byli a dokonce bral dnes druhé místo v kategorii a prý kdybychom tam nešli mohl být první.“

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného