Největší událostí šestého závodu Hradeckého poháru byl nástup Aleše Jindry z Chrudimska do soutěže běžců s pejsky (v modrém tričku na foto). Aleš, který je absolutním rekordmanem této kategorie časem 15:54, letos běhal lesní pětku sólo a jeho časy se blížily k dvaceti minutám. „Až budu cítit, že mám na vítězství půjdu do toho,“ řekl mi nedávno.

Spolu se svým parťákem dokázal opět nemožné, a to porazit jinak neporazitelnou Gabrielu Bezouškovou z Býště (v zeleném tílku), měla bilanci čtyři starty a čtyři absolutní prvenství a nedávno si dala osobáček 16:53 minuty. Jindra zapsal čas 16:55, Gabriela 17:10. Jejich pejsci opravdu běžce táhli až do cíle, kdežto parťák třetí Terezy Zasadilové – 19:02, byl už dosti mimo ideální stopu.

V neskutečných výkonech pokračuje v Hradeckém poháru Helena Uhlířová z Hradce Králové. Objev letošní sezóny – druhá na nedávném Čertovském ultratrailu na 66,6 km. Vyhrála poté i bezkonkurenčně terénní půlmaraton. Momentálně ji s manželem, ten dal 19:25, čeká další zahraniční swimrun.

„Jsou to závody o délce cca maratonu. Cca 37 km v kratších usecích se běží a zbytek se střídá s dalšími úseky plavání. Jsme v tomto sportu zatím začátečníci, ale baví nás to,“ uvedla tato vždy usměvavá závoďačka, kterou v polovině července čeká první start v stokilometro­vém běhu.

Při šestém startu a šesté prvenství zapsala čas 19:04 sekundy, tedy jen dvě sekundy za traťovým rekordem Báry Novákové.

Punc neporazitelnosti si třetím rokem v Hradeckém poháru drží jen absolutně nejlepší běžec Drahomír Randa (48 let). O víkendu běžel Hradecký kros a dokázal ho porazit jen eliťák – český šampion v krosu Jáchym Kovář. Drahomír zaspal čas 16:05, jeho absolutní traťák na tomto okruhu je 15:42. Druhý byl nejlepší mladík soutěže Martin Písař – 18:43. Pro zajímavost Drahomír od dvacet čtyři hodin nastoupil k další pětce v rámci Běhu olympijského dne a opět ji bezkonkurenčně vyhrál.

Další, sedmý, závod Hradeckého poháru se uskuteční v úterý 12. července od 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.