Atraktivní trať, skvělá atmosféra a k tomu skutečná pomoc lidem v krizových životních situacích. Takový bude letošní 2. ročník SKOLÍME KOLIŠTĚ, který pořádá spolek 2BWINNER TEAM v Brně v parku Koliště. Jedná se o novou běžeckou akci, která v jeden den propojí závodníky, fanoušky, rodiny s dětmi, celou širokou veřejnost prostřednictvím Sociálního nadačního fondu s občany, kteří se ocitli v tíživých životních situacích a tímto dnem jim spolek 2BWINNER TEAM poskytuje velkou šanci na změnu.

Motto: „Nebuďme lhostejní a vyběhněme pro naše spoluobčany a dejme jim šanci na lepší život.“ Veškerý výtěžek ze startovného je věnován konkrétním klientům Sociálního nadačního fondu.

Loňský ročník se vydařil nad očekávání, přesto jsme se rozhodli pro několik novinek. Tou největší je změna hlavní trati, která účastníky tentokrát zavede přímo na náměstí Svobody. Také bude uzavřena ulice Koliště, kterou ovládnou vůbec poprvé právě běžci.

Pevně věříme, že se nová trať bude všem líbit a závodníci si užijí centrum Brna v netradiční podobě.

Okruh měří 2,5 km, tento si mohou vyzkoušet i rodiny s dětmi, s prarodiči, vítány jsou kočárky, odrážedla, koloběžky, kola a to v rámci Rodinného nadačního běhu SKOLÍME 2,5 KM.

Hlavní závod na 5 km SKOLÍME 5 KM je rozdělen na kategorii ELITE (běžci s registrací u svazu), vítězové budou oceněni finanční prémií a kategorii HOBBY (dělení dle věku). V rámci hlavního závodu se uskuteční štafetový běh klienta Sociálního nadačního fondu a osobnosti veřejného, kulturního a sportovního života. Tyto štafety budou oceněny při vyhlašování vítězů další finanční prémií.

Součástí jsou i dětské závody, které mají trasy od 0,5 km do 1 km v rámci parku Koliště.

SKOLÍME KOLIŠTĚ není jen charitativní běh, ale také zábava pro celou rodinu. Součástí doprovodného programu jsou například koncerty kapel jako Bombarďák nebo Kašpárek v rohlíku a v neposlední řadě také pestré aktivity pro děti, bohatá gastro nabídka a pochutiny.

Akce má celostátní dosah, o čemž svědčí účast běžců z celé naší republiky. V loňském roce se běhů zúčastnila olympionička Tereza Hrochová, mistr ČR na 1500 m Viktor Šinágl, mistr ČR v půlmaratonu a maratonu Jiří Homoláč a mnoho dalších elitních běžců.

Bylo by skvělé, kdybychom se v Brně v parku Koliště všichni potkali a udělali si parádní běžecký den a nemusí být jen sportovní.

Kompletní informace o závodu jsou k dispozici na adrese : https://www.skolimekoliste.cz