Jak probíhají přípravy hlavního závodu?

Přípravy závodu jsou v plném proudu. V současné době už všechny úkoly splněny, čekáme hlavně na velkou účast.

Jaký je víkendový program a chystáte kromě dvou běžeckých závodů i nějakou kulturu?

U nás je to vždy, že kultura a sport jsou ruku v ruce. V pátek ve 13:00hod zaplní Janské Lázně diváci, kteří se přijdou podívat na skupinu Xindl X a večer bude ještě jeden koncert, který se upřesňuje. V sobotu ráno je pochod po trase Janské Lázně – Černá hora. Všichni účastníci dostanou vše jako závodníci a budou moci jet lanovkou z Černé hory. Ve 12.00hod je běh kolonádou na 1 km. Jedná se o velmi atraktivní závod, kterého se zúčastňuje stále více závodníků. Všichni obdrží cenu. Odpoledne je promenádní koncert Úpické hudby a slavnostní zahájení. V neděli je start závodu v 9:00hod, odpoledne je opět koncert s vyhlášením nejlepších závodníků.

Kudy vlastně vede trasa Krkonošského půlmaratonu?

Trasa je stejná jako loňský rok. Vede z Janských Lázní na Černou horu, kde závodníci abolvují okruh kolem Černé hory a opět sbíhají do cíle. Trasa je velice náročná ale velmi pěkná a „běhavá“. Plán trati najdete na www.maratonstav.cz.

Jaký profit pro české běžce přináší zařazení závodu do Světového poháru?

Čeští běžci mají závod zařazení do seriálu „Běhů do vrchu“ a současně je mistrovstvím ČR jak dospělých tak veteránů. Velice zajímaví jsou finanční odměny

Mohou se půlmaratonu zúčastnit i hobíci?

Závod je otevřen pro všechny závodníky všech věkových a výkonnostních kategorií. Na trati je několik občerstvovacích stanic. Závodníci jsou pod stálým lékařským dohledem na několika místech. Závod se dá ukončit i tak, že závodníci sjedou lanovkou do Janských Lázní. Nebojte se a přijeďte.

Podpořil vás letos Český atletický svaz?

ČAS je hlavním partnerem, my máme pouze smlouvu na uspořádání. Samozřejmě je vše kontrolováno a bude to plně v regulích ČASu. Ještě nikdy se nestalo, že by náš oddíl nesplnil některé požadavky. Více požadavků než ČAS má WMRA.

Jak se přihlásit do závodu a jaké je startovné?

K závodu se můžete přihlásit pouze přes www.maratonstav.cz. Startovné je stejné jako v loňském roce.

Kdy je uzávěrka přihlášek?

Uzávěrka přihlášek je do 5.8.2022

Co ještě bys chtěl na závěr běžcům připomenout?

Přijďte se proběhnout a poznat krásy Krkonoš, budete jako všichni velice nadšeni jak z trasy, tak z celého programu.