32. ročník ultra akce Týnišťské Šlápoty měl na hlavní trati, která měla délku 127 kilometrů, start v Meziměstí a cíl v Týništi nad Orlicí a součet stoupání přes pět kilometrů, stejné vítěze jako před dvěma roky. Nejlepší muž Tomáš Klimša vyhrál po sólo běhu od startu do cíle v čase 16:21:58 hod.

Na druhém místě běžel přes polovinu závodu ne zcela zdravotně fit loňský vítěz Matej Oravec ze Slovenska, ale závod nedokončil. Za ním se vytvořila silná dvojka. Domácí Petr Martinovský a Anna Korobko z Brna. Sice se v půlce na chvilku rozpojili, ale druhou polovinu běželi opět spolu. „Potřeboval jsem se trochu srovnat, tak jsem malinko přidal. Ale když Anička doběhla na kontrolu minutku za mnou, počkal jsem na ni a spolu jsme pokračovali. Závod jsem letos chtěl každopádně dokončit a smazat tak dloužek z před dvou let, kdy jsem sice vedl, ale na osmdesát kilometru jsem pro bolesti v koleně zabalil,“ řekl mi v cíli spojený Petr Martinovský.

Anička dodala: „To byl první závod od února, který jsem chtěla běžet a pocítit neskutečnou atmosféru Olafovi (pořadatelem je Olaf Čihák) akce. První půlka byla nahoru a dolu, skoro vůbec neběhavá. Neskutečně krásné bylo Nové Město nad Metují a jeho zámecké hradby. Splnila jsem si svůj sen neběžet sama stovku. Od začátku jsme měli více méně stejné tempo s Petrem, ale nějak jsme se nedomlouvali. Myslím si, že Petr mohl běžet sám a byl by o půl hodiny v cíli dříve.“

Anna Korobko byla před dvěma roky také celkově druhá. Letos mají s Petrem společný cílový čas – 19:08:05.

Celkově čtvrtý byl borec z Pardubicka Jiří Štos. Toho v polovině závodu postihla slabší chvilka, klesl na šesté místo, ale dokonale zvládl koncovku závodu – 19:40:34.

Druhou ženou na celkovém devátém místě byla obhájkyně prvenství Hanka Váchová z Prahy – 21:03:33. V absolutním pořadí je hned za ní Klára Burdová za 21: 45:00. Letos si dal Týnišťské Šlápoty i borec z Francie Eric Mougi, který je s dvou hodinovou penalizací, viděl bych to na dvě chybějící kontroly z 32, na 12. místě za 22:23:05.

Start závodu byl o půlnoci z pátka na sobotu a ti největší tvrďáci byli na trati do nedělního večera. Na 64. místě je Milan Hota za 42:38:51. Chvilku před ním dorazil do cíle ultrák všech ultráků Jirka Hofman z Prahy, pro nějž to byla 957 stovka v životě. DNF je vzhledem k počasí, v sobotu bylo dost dusno, jen u 12 jmen.