Hradecký pohár to jsou hlavně závody na horských kolech a jeho běžecká část je tou třešničkou na dortu. Můžete se zde potkat se skutečně zajímavými osobnostmi. Určitě jedničkou je Jan Hruška. Je dosud jediným Čechem, který oblékl trikot pro vedoucího jezdce na některé z Grand Tours (Giro d'Italia 2000). Honza je sympaťak a se svými fanoušky se nechá rád vyfotit (viz foto s Josefem Krátkým). Dříve zde i závodil, nyní se stará o Ghost junior team a navíc v neděli 21. srpna připravuje v hradeckých Šimkových sadech populární dětské závody – https://juniorcup.net/ .

Dříve profi cyklistou byl taky Jan Vejběra, nyní si tento padesátník a vedoucí hradecké pobočky firmy Moje kolo jde občas zaběhat. Dříve uspěl i na bednu v kategorii nad 40 let a pomyslnou štafetu převzala jeho manželka Eva, která vloni veteránky vyhrála.

V jejich stopách jde syn Marek Vejběra, který je nyní třetím starším žákem na horských kolech. Závodí zde i další potomci slavných běžců. Jiří Horčička nedávno dal český rekord na 24 hodin (267,1 km) a jeho syn Filip je šestým žákem v jiné věkové kategorii než Marek.

Jméno Ladislam Raim je také sportovní veřejnosti známe, dříve reprezentant v běhu do vrchu a duatlonu, a Láďa Raim mladší, syn dvojnásobné vítězky Velké ceny východních Čech v bězích Denisy Kozákové, je šestý v kategorii s Markem Vejběrou.

V předposledním klání absolutně opět zvítězil Drahomír Randa, který dal lesní pětku za 16:24. Za ním doběhl Jan Bajer (17:51), který musí v posledním závodě 6. září v 18 hodin u rybníku Biřička opět nastoupit a stačí mu to odklusnout, aby vyhrál muže do 39 let. Absolutní vítězkou při opětovné nepřítomnosti Helenky Uhlířové, šetřila nožky na prestižní světový swimrun Rockman na severu Evropy, žen byla podruhé za sebou domácí Iva Čechová, která tím potvrdila prvenství nad 40 let – 22:32. Druhá byla další veteránka Katka Šimáčková za 24:22.