Hrozba silných bouřek přiměla pořadatele předčasně ukončit kultovní slovenský závod Tatranská šelma. Padesátku po nejvyšším slovenském pohoří se součtem stoupání tři kilometry a limitem na dokončení deset hodin dokončilo jen 13 závodníků.

Nejlepší muž byl opět Tomáš Maceček za 5:44:50 a ženou celkově na pátém místě Petra Ševčíková 6:33:20, jediná žena co dokončila. Ta tak navázala na úspěchy jiných našich závodnic – 2021 – Tereza Rudolfová, 2020 – Olga Krčálová a 2019 Marcela Vašínová, ta drží časem 6:29 ženský traťák.

V soutěži mužů drží traťák z roku 2018 Tomáš Maceček – 5:23h. Ten si vloni běžel pro prvenství, ale: „Chybělo mi jenom posledních pět kilometrů, jenom seběhnout do doliny do cíle, radovat se, zařvat si, korunovat parádní výkon a zvednout vítěznou tatranskou žulu… a pak jsem udělal fatální error a odbočil do špatné doliny směr Polsko. Ten moment mě bude hodně dlouho mrzet a pronásledovat, ale je třeba se poučit, zkusit zapomenout a pak se vrátit na místo činu a dokončit rozdělanou práci,“ uvedl tehdy na svém profilu.

Ve zhodnocení sezóny dále dodal: „Fakt mě to pořád hryže a štve, to vítězství jsem si tak chtěl užít a pak to tak hloupě pokazím. Však já se pro tu žulu vrátím, s trasou v hodinkách, protože Šelma je asi moje platonická láska.“ A Maceček svůj sen letos provedl.