Dlouho postrádaný a očekávaný déšť se nevyhnul ani Ústí a okolí – a to v den (a v noci) před naším závodem. V termínu samotné akce pak byly podmínky pro běžce – vytrvalce příznivé: Oblačno (a později i polojasno), teplota pod 20 stupňů, bláto na trase téměř žádné…

Trend přesunu zájmu spíše k městským závodům se statisícovými či milionovými rozpočty se (bohužel) nezastavil, cestu na Střížovický vrch si pár desítek běžců přesto našlo. Z toho polovinu tvořili účastníci kratších doprovodných běhů (především díky vychovateli z dětského domova na Severní Terase, p. Pulchartovi).

Vítězem hlavního závodu se stal – jako v posledních letech již tradičně – Petr Zuda; zvlněnou trať 8,2 km zvládl za necelou půlhodinku. Za ním pak doběhli Radek Steklý a Jiří Masorsič. Brambory „v dárkovém balení“ (cenu pro čtvrtého) si odvážel asi nejvzdálenější účastník, Vladimír Vacarda. Jarmila Sobecká byla jedinou ženou na startu – každopádně je možno zdůraznit, že předvedla vynikající výkon a v absolutním pořadí doběhla jako pátá. V kategorii žactva (2,7 km) byla nejrychlejší Petra Zudová, na 700-metrové trati mladších dětí zvítězil Václav Jirásek a v čase pod 3 minuty doběhl ještě i Stanislav Gaňo.

Po vyhlášení vítězů následovala bohatá tombola – a na závěr byli účastníci pozváni na další běh, který uspořádáme 28. října u rybníků nedaleko (při východním okraji) Chlumce.

Vladimír Růžička