Závěrečným desátým závodem skončil letošní ročník Hradeckého poháru. Běhalo se opět na pětikilometrové členité lesní trati v okolo rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.

V posledním klání potvrdil vítězství v běžcích do 39 let Jan Bajer z Nové Paky, v běhu byl druhý.

Asi nejvíce se musel zmáčknout Martin Uhlíř z Hradce Králové, který díky třetímu místu v kategorii do 39 let vybojoval nakonec těsně i třetí místo v poháru. Mezi nejúspěšnější letošní pohárové účastníky se zařadila jeho manželka Helenka Uhlířová, která neokusila hořkost porážky, sedm prvenství, a vyhrála ženy do 39 let. Při absenci Helenky v posledních třech závodech, zranění po stokilometrovém běhu, brala absolutní prvenství nejlepší nad 40 let Iva Čechová z Hradec Králové.

Další osobností poháru byla tradičně Gabriela Bezoušková z Býště, která v soutěži běžkyň s pejsky byla rovněž neporažena, tentokrát byla na dovolené. Prohrála absolutně pouze jednou, a to s mužem.

Ale nad všemi je osobnost čtyřicátníka Drahomíra Randy ze Stěžer. Ten má v poháru tři roky stoprocentní účast, traťový rekord pod 16 minut, a nikdo ho zatím zde neporazil. Jeho věhlas je už takový, že dokonce běhá štafetové vícedenní závody za elitní tým bratři Svobodů Kalokaghatia Aliance a o víkendu opět vyhráli (Drahomír na foto zcela vpravo).