Silniční běh Meziměstím na Náchodsku má už 39. ročník, ale pořadatelé na něm doslova furt makaj. Letos závod přemístili z centra k okraji města, na nový sportovní areálek. Bohužel v propozicích chyběla ulice, či GPS, takže se nás dost po Meziměstí motalo, než jsme to našli. Ale příště už víme kam jet.

Také trať byla taková staronová. Po kilometrovém náběhu k místnímu koupališti se běželo po známé trati na Vižnov, běhá se zde závod na jaře s cílem v Polsku, ale tentokrát se pokračovalo až na konec obce, takže cca 4 kilometry furt do kopce. Pak otočka a vracečka ke kostelu uprostřed obce, od něj po cyklostezce do Starostína a nejkratší cestou i necestou do cíle. Závod se uskutečnil za místy i hustého deště. Dle map to byla desítka super poctivá se součtem stoupání přes sto metrů.

O vítězství bojovala čtveřice závodníků a nakonec uspěl nejmladší – Ondřej Volák z BK Náchod za 34:31. Druhý byl vítěz kategorie 45 – 54 let František Vagenknecht z Nové Paky za 34:59 a třetí domácí Ondřej Penz, druhý nad 45 let a vítěz jarního závodu, za 35:14.

Mladší veterány vyhrál Venda Hornych z Police nad Metují za 39:26 a starší nad 55 let, František Buřil z Vidochova za 37:33.

V soutěži žen uspěla ve stylu start cíl Natálie Plná z BK Náchod za 43:40. Druhá byla vítězka mladších veteránek Magdalena Malec z Polska za 44:06, třetí další veteránka Iveta Vlčková z SK Babice za 44:27. Nejlepší nad 45 let Anna Krátká z Hvězdy Pardubice byla čtvrtá za 47:28 a nad 55 let vyhrála Eva Šefcová ze Rtyně v Podkrkonoší – 53:56.