Po čtvrté uspořádali ve Vysoké nad Labem hasičký trojboj dle TFA (Toughest Firefighter Alive je silový víceboj, který simuluje práci hasičů, a to včetně plné hasičské výstroje. Původní myšlenka vznikla v USA, kdy si hasiči z plánovaného testování nových plicních automatik udělali soutěž v plné polní).

Závod se uskutečnil za deštivého počasí a borci si skutečně mákli.

Nejdříve je čekalo cca 130 metrů do kopce na navíc dost nenavazujících schodech s převýšením 30 m k místní rozhledně a jako zátěž měli dvě pneumatiky.

Pak museli dát celkem šedesát ran palicí, a to střídavě nahoru a dolů. A závěrečnou lahůdkou byl výběh na vrchol rozhledny, takže dalších téměř třicet metrů výškových a cca 160 schodů.

Letošní novinkou bylo, že před vstupem do rozhledny jim hasiči hodili na záda dejchák vážící 13 kg.

Bylo vidět, že pro vítězství si přijeli profíci, navíc se měřilo elektronickou časomírou. Na vrcholu rozhledny byl hříbeček a po jeho zamáčknutí bylo změřeno.

Nejlepší za 2:33 minuty byl Ondřej Šmídek. Druhý Dušan Krušina dal 2:35. Třetí Milan Bednář zapsal 2:39. Nejstaršímu účastníkovi bylo 56 let a dosáhl času 4:33 minuty. Z fleku to třeba vyfrkl Pepa Čermák za 3:35, který doprovázel na závod dětí, samo jiné a lehčí tratě, jeho vítězku Valerie Coubalová.