Dobrý zpráv není nikdy dost a když se jich sejde v dnešní době více, je to parádá. Vloni se termínově potkaly Sršský kros a Vyking trail.

Letos zřejmě došlo k dohodě pořadatelů, takže Sršský kros, obec Srch sousedí s Pardubicemi, jako půlmaraton, který bude bude skutečnou půlkou, okruh byl prodloužen, se uskuteční v sobotu 12. listopadu se startem v deset hodin. Závod je navíc zařazen do poháru D35, takže lze očekávat i účast jednoho z nejlepších východočeských vytrvalců Jaromíra Hradeckého, který usiluje vedle prvenství ve Velké ceně východních Čech v bězích i o prvenství v tomto poháru.

Společně s půlkou odstartuje na lesní okruh o délce pět a něco kilometru čtvrtmaraton a závod na jedno kolo. Kdo se včas přihlásí a zaplatí startovné to bude mít levnější. Na půlce a čtvrtce se navíc může těšit na tradiční sršský řízek – https://sksrch.cz

Jako Vyking trail se uskuteční ve Svratce na Vysočině oblíbené závody jednak na maratonské a půlmaratonské trati, jedná se o velké okruhy mimo jiné vedoucí přes nejvyšší vrchol Žďárských vrchů Devět skal.

Maratonci se vydají na trať už v devět hodin, půlkaři o hodinu později. Krosové závody na 5 a deset kilometrů, Vyking kros, startují v jedenáct hodin a budou připraveny tratě i pro nejmenší účastníky – vše je situováno do parku u svratecké sokolovny – http://vyking.cz/ . Letošní novinkou je, že dopředu přihlášení to mají samo levnější a mohou si zvolit i vegetariánské občerstvení po závodě.