Sobotní dopoledne na Opavsku opět patřilo běhu. Konal se zde další ze závodů Prajzsko-Opavské běžecké ligy, a to Slavkovský lesík. Tento letitý závod se konal již po 52. a přivítal na svém startu na 120 účastníků.

Jedná se o krosový přespolák v krásném prostředí přírodní rezervace Hvozdnice, jenž pořádá TJ Opava oddíl orientačního běhu, a tak se startuje a závodí jako v orienťáku; tzn. startuje se v časových intervalech a běhá se po fáborkované trati, takže každý běží sám za sebe a neví, jak běží ostatní.

Start byl tradičně na okraji fotbalového hřiště místního Sokola, kde bylo i zázemí celého závodu. Pořadatelé připravili délky tratí od 50 m do 8100 m.

Nejprve si zazávodili úplní prcci, a to na 50 m na hřišti a zde byl vítězem každý. V deset hodin dopoledne za účasti Českého rekordmana v běhu na 5000 m Jirky Sýkory začal startér pouštět závodníky na trať.

V následujících řádcích si nejprve shrneme přehled nejrychlejších výkonů na dětských a mládežnických tratích.

Běh na 800 m: Adéla Potepová (3:42), Kryštof Bednář ZŠ Englišova (3:55).

Běh na 1500 m: Natálie Ester Kašná SSK Vítkovice (6:23), Richard Mička ZŠ Englišova (6:38).

Běh na 2700 m: Tomáš Jasník TJ Sokol Opava (11:10), Kája Rychlá (13:34).

Běh na 5400 m: Vilém Hodný 2BWINNER Team (22:21).

Pro dospělé účastníky byly připraveny dvě distance 5,4 km pro ženy a 8,1 km pro muže. Nejrychleji proletěl tratí Olda Kokošek Sachasport Dynafit (30:11), druhý skončil Michal Poledník (30:46) a třetí Tomáš Dumbrovský Slezan Opava (30:55).

Mezi ženami zvítězila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (24:12), před druhou Michaelou Tokarčíkovou NAPOHODU Bike Team Píšť (25:53) a třetí doběhla Radka Rinková PBK Kravaře (28:42). Počasí dnes přálo, sice spadlo pár kapek, ale teplota pro běh byla tak akorát.

Trať byla připravena na výbornou, místy sice sem tam bahýnko, ale nic, co by se nedalo zvládnout, a tak si všichni běh užili a ve zdraví doběhli. Někteří hned po závodě spláchli pot chlazeným pivkem či jiným nápojem.

Závěr celé akce patřil slavnostnímu vyhlášení medailistů, na které čekaly parádní poháry. Velký dík opět patří všem pořadatelům, že připravili krásný běžecký závod v pěkném přírodním prostředí Slavkovského lesíka.