Jubilejní 100. závod pořádaný AO TJ Kobeřice, takové bylo nedělní dopoledne na Prajzske. Konal se zde letošní poslední závod ze série Kobeřických běhů, a to půlmaraton, jehož trasa vede ulicemi obce, má pět okruhů s převýšením okolo 200 m a trať je certifikovaná ČAS. V minulosti se zde konalo dokonce i MČR veteránů v půlmaratonu.

V devět hodin dopoledne se tak na start postavila padesátka závodníků, aby poměřila své síly na celkem náročné asfaltové trati a zabojovala o body v Prajzsko-Opavské běžecké lize. Po tradičním výkladu trati z úst pana Halfara bylo odstartováno.

Hned od začátku šla do vedení dvojice Petr Muras SSK Vítkovice a Jiří Krečmer, která hned po prvním okruhu začala utíkat i zbytku startovního pole. V průběhu závodu však zkušený Muras začal pomalu navyšovat tempo, kterému Krečmer nestačil a Muras tak do cíle doběhl již zcela osamocen se skoro tříminutovým náskokem a v čase 1:15:47 zvítězil. Druhý tedy doběhl Jiří Krečmer (1:18:34).

To o bronzovou medaili svedli souboj do posledních metrů Martin Ocásek a Marek Radomský, v němž zvítězil o pouhou vteřinu prvně jmenovaný Ocásek (1:19:58).

Mezi ženami dnes suverénně zvítězila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (1:31:47), před druhou Maruškou Vybíralovou AO Kobeřice (1:37:46) a třetí doběhla další závodnice BK Ludgeřovice Gabriela Klemensová (1:45:02). Na každého účastníka čekala v cíli teplá klobáska a studené pivo. Závěr patřil vyhlašování medailistů, na které čekaly tradiční obálky s korunkami.

Počasí dnes běhu přálo a všichni si tak užili závodní dopoledne a spokojení se mohli odebrat na nedělní „obid“. Velký dík opět patří všem pořadatelům a partnerům akce, že pro všechny letos opět připravili „Kobeřice plné běhu“.

"Výsledky ":https://www.bezvabeh.cz/…dky_fkox.pdf

"Fotogalerie Michaela Kašného ":https://michaelkasny.rajce.idnes.cz/…n_2022_POBL/