Již potřetí v tomto roce se dnes zdolávalo sedm náročných Datyňských kopečků. V nedělním teplém a slunečném dopoledni se tak všichni sjeli do Havířova, aby zabojovali o další body v Moravskoslezském běžeckém poháru, a to na Podzimní Kopečkove.

V deset dopoledne to vše začalo a 42 běžců se postavilo na start u Malé Jamajky a vydalo se vstříc náročnému 12,8 km dlouhému kopečkovému dobrodružství, které dnes odstartovala legenda a pravidelný účastník tohoto závodu Dědek Beskydský.

Hned po startu se ujal vedení Zbyněk Škuca, pro kterého to byla dnes premiéra a rovnou v čase 49:06 zvítězil. Po celou dobu závodu ho však naháněl dnes druhý Standa Záleský regioRUN Havířov (49:33) a třetí pár vteřin za ním doběhl bronzový Ondra Dominik MK Seitl Ostrava (49:39).

To mezi ženami dnes suverénně zvítězila Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (54:26) před druhou Markétou Kašnou TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (57:20) a třetí příčku obsadila Ivana Zbořilová BK SAK Karviná (1:01:08). V cíli na všechny závodníky čekala pěkná účastnická medaile, chlazené pivko a tradiční domácí minizákusky.

Na závěr proběhlo vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny tradiční uřehtané tekuté odměny z Vojkovického pivovárku, parádní ceny a krásné skleněné poháry.

Všichni si tak užili sice náročné, ale parádní závodní dopoledne s přátelskou až rodinnou atmosférou, a to je ten důvod proč se všichni tak rádi na Kopečkove „šílenství“ vracejí!

"Výsledky ":https://www.bezvabeh.cz/…BDsledky.pdf

"Fotogalerie Michaela Kašného ":https://michaelkasny.rajce.idnes.cz/…a_2022_MSBP/