Nový běžecký Pohár D35 vyvrcholí v sobotu v Srchu u Pardubic. Jako hlavní závod počítaný do soutěže je první ročník Sršského lesního půlmaratonu. Závod to bude čtyř okruhový a dále se zde poběží čtvrt maraton a pětka. Závody v Srchu mají společný start v deset hodin a je možné se přihlásit i na místě.

V soutěží žen je známé jméno vítězky. Je jí Leona Blažková (na foto) ze Starého Hradiště. Tato čtyřicátnice vyhrála úvodní dubnový Vysocký krosový půlmaraton a nejlepší byla i v Hradubickém běhu. V průběhu roku si střihla první maraton a pak dala dokonce padesátikilometrový závod po Ždárských vrších.

Za ní jsou dvě závodnice Café Bajer Pardubice Jana Horáková a Erika Válková. Ale pokud nastoupí je téměř jisté, že na bednu půjde nyní čtvrtá Denisa Kozáková, která vyhrála poslední pohárový závod a je už jistou vítězkou Velké ceny východních Čech v bězích.

V mužích vede nejlepší běžec Velké ceny Jaromír Hradecký ze Skutče. Ten v sobotu dopoledne druhým místem pojistil prvenství ve Velké ceně. Závod byl s intervalovým startem a Jaromír zabloudil. „Prostě to bylo špatně značené.“ A odpoledne nastoupil v poháru D35 a vyhrál.

Ale ještě teoretickou šanci má Šogorista z Ostřetína Jiří Špaček. Ten má také čtyři starty jako Jaromír, ale čtyři druhá místa, ale vzhledem k systému bodování soutěže má furt šanci na prvenství. A nejvážnějšími kandidáty na zbylé bednové místo jsou David Kubias a Pavel Hekkel.