Druhá listopadová sobota v Ludgeřovicích již roky patří běhu a ani dnes tomu nebylo jinak. Konal se zde 6. ročník Ludgeřovické krosové 10, zařazené do Prajzsko-Opavské běžecké ligy.

Krásné slunečné počasí tak přivítalo na 160 běžců, běžkyň a jednoho hafana, aby poměřili své síly na náročné krosové trati vedoucí Černým lesem. Pořadatelé opět připravili dvě tratě, a to 4,3 km dlouhý minikros a hlavní závod na 9,5 km.

Zkrátka nepřišli ani ti nejmenší, kteří si mohli zazávodit na místním hřišti, kde bylo i zázemí celé akce. V deset hodin dopoledne tak bylo odstartováno a všichni společně se vydali vstříc lesnímu dobrodružství plného listí, kamení a kořenů.

V minikrosu byl dnes nejrychlejší Matyáš Kubík SSK Vítkovice (16:56), kterého celou dobu stíhal druhý Mia Nehudek Jof-X-Team (17:00) a třetí skončil Michal Mazáč AKEZ Kopřivnice (17:49).

Mezi ženami s přehledem zvítězila Anna Slívová AKEZ Kopřivnice (18:28), druhá doběhla Natálie Ester Kašná SSK Vítkovice / BK Ludgeřovice (20:00) a třetí Lucie Švehlíková (21:47).

Hlavní krosovou trať prolétl jako blesk závodník Opavského Sokola Martin Prokša a svým soupeřům nedal sebemenší šanci a v čase 36:24 zvítězil. Druhou příčku po celou dobu závodu až do cíle držel Jiří Krečmer (38:34) a pro bronz si doběhl Jan Valošek (38:57).

Mezi ženami obhájila loňské vítězství Markéta Kašná BK Ludgeřovice / TJ Jäkl Karviná (43:43). Druhá skončila Martina Mazáčová AKEZ Kopřivnice (44:39) a třetí doběhla opět závodnice BK Ludgeřovice Natálie Kapcalová (44:57).

Na každého závodníka v cíli čekala krásná účastnická medaile, domácí uzená klobása a chlazené pivko či jiný nápoj. Těsně před polednem celou akci zakončilo slavnostní vyhlašování medailistů, pro které byly připraveny krásné poháry a ceny od partnerů akce. Všichni si tak užili slunečné a na listopad teplé závodní dopoledne, a za to patří velký dík všem pořadatelům z BK Ludgeřovice, kteří připravili sice náročný, ale pěkný závod v krásném prostředí.

"Výsledky ":https://www.bezvabeh.cz/…BDsledky.pdf

"Fotogalerie Michaela Kašného ":https://michaelkasny.rajce.idnes.cz/…0_2022_POBL/