Závěrečný závod nového Poháru D35 již nezměnil nic na předních umístěních. Ti co se jich to týkalo si přijeli pozice ohlídat. Čekala se pouze změna v kategorii žen, ale avizovaná vítězka Velké ceny východních Čech v bězích Denisa Kozáková nedorazila.

V samotném závodě, Sršském lesním půlmaratonu, se prosadili běžci mimo pohár ze Sokola Kolín – Roman Pazdera a Iva Kroužilová. Vítěz D35 Jaromír Hradecký ze Skutče doběhl druhý. Šogorista z Ostřetína Jiří Špaček, který letos doběhl na bednovém umístění mimo jiné na 70 kilometrech v rámci Týnišťských šlápot, šestý a souboj o třetí místo těžce kontroval David Kubias, i když čtvrtý Pavel Hakkel doběhl na sedmém místě, v poháru poprvé pozici před ním.

Již před závodem jistá vítězka poháru Leona Blažková ze Starého Hradiště byla tentokrát až čtvrtá. Druhá v poháru i v závodě byla Jana Horáková ze Srchu a určitě největší radost měla třetí v soutěži i běhu Erika Válková z Dolních Ředic, obě startují za Café Bajer Pardubice. „Že porazím Leonu, to jsem fakt nečekala.“ Na foto zleva Horáková, Blažková, Válková a pátá v závodě Markéta Sákrová.

Speciální ocenění bylo připraveno pro 5 závodníků, kteří dají všech pět závodů poháru. Vedle nejlepších čtyř mužů toto splnili jen borci SDH Vysoká, kde se běžel úvodní Vysocký krosvý půlmaraton další ročník je plánován na sobotu 29.4.20233, Jiří Kaplan a Milan Voříšek.