Jirka Miler z Mladé Boleslavi, vítěz kategorie nad 45 let. se stal letos absolutním vítězem Běhu městem Hradec Králové. Pěti okruhovou rovinatou trať o délce 9,7 kilometru po celo traťovém souboji s nejlepším do 35 let Lukášem Gdulou z Hvězdy Pardubice dal za 31:54, tedy o dvě sekundy lépe jak před rokem. Vloni byl Jirka druhý, když ve finiši prohrál s Pavlem Jelenem, který letos nedorazil.

Závod nabídl zajímavou podívanou. Od startu běželi na čele Miler s Gdulou. Do posledního kola vbíhal s nepatrným náskokem Gdula a zdálo se, že je vymalováno. Ale Jirka Miler v poslední zatáčce cca 200 metrů před cílem soupeře dotáhl a v koncovce mu nedal šanci a porazil ho o 3 sekundy.

V cíli třetí vítěz Velké ceny a kategorie 35 – 44 let Jaromír Hradecký ze Skutče začal opatrně na šestém místě. „V sobotu zvažuji start v půlce, tak jsem to nikam nehnal.“ A postupně šel dopředu – 33:46.

V soutěži žen vyhrála ve stylu start cíl nezničitelná padesátnice Taťána Metelková z Hradce Králové – 39:34.

Stejně jako vloni bojovala ve dvojici vítězka Velké ceny Denisa Kozáková (40:47) z Hradce Králové tentokráte se Simonou Jiřičkovou (40:26) z Jablonecka a podobně jako vloni ji soupeřka po půlce závodu cukla.

Letitý traťový rekord drží z roku 1999 legendární Ukrajinec Alexandr Kuzin, který tehdy v tréninkovém tempu dal 30:07. Kuzin se poté zúčastnil i maratonu na olympijských hrách. O deset let později překonala další letitý traťák domácí Taťány Metelkové 34:48 Anna Pichrtová časem 34:08.