Chladné, pochmurné a ufoukané sváteční ráno dnes přivítalo na stosedmdesátku závodníků, aby se postavili na start 7. ročníku Běhu 17. listopadu, který je zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru a je zároveň závěrečným závodem běžeckého poháru Hrabovské běhy.

V dopoledních hodinách začalo být na náměstí v Ostravě-Hrabové, kde byl start a cíl závodu, pěkně rušno a všichni s napětím očekávali start. V deset hodin tak vypustil pan starosta všechny na 10 km asfaltovou trať vedoucí místními ulicemi a poté se všichni vydali podél řeky Ostravice, kde byla na 5. km otočka a stejnou cestou se vraceli nazpátek do cíle.

Ze začátku šla do čela závodu malá skupinka borců, ze které po otočce zbyli jen tři adepti na medaile, a to Záleský, Dominik a Szkandera. V poslední fázi tratě se Ondřej Szkandera SSK Vítkovice chopil iniciativy a nikoho ze soupeřů už před sebe nepustil a v čase 35:33 zvítězil.

Deset vteřin za ním doběhl matador Ondřej Dominik MK Seitl Ostrava (35:43) a třetí skončil Stanislav Záleský regioRUN Havířov (35:57).

To mezi ženami dnes zvítězila stylem start-cíl Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice (40:28). Stříbrná skončila Magdaléna Drastichová MK Seitl Ostrava (40:55) a pro bronz si doběhla veteránka Hana Fialová (43:29).

Organizátoři také připravili Lidový běh na 1 km okolo náměstí, kterého se většinou zúčastňují děti. Zde byli nejrychlejší Antonín Míček (4:52) a Marie Konvičková (4:56).

Na každého účastníka čekaly v cíli sladké dobroty, pivko, birell, káva a čaj a lahodná dýňová polévka, která v chladném počasí přišla vhod.

Na závěr proběhlo vyhlášení medailistů, jak dnešního závodu, tak Hrabovského poháru, pro které byly připraveny dárkové poukazy. Absolutní vítězkou Hrabovského poháru a první mezi ženami byla Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná / BK Ludgeřovice. Druhou a třetí příčku obsadily závodnice MK Seitl Ostrava Iva Pachtová a Jana Kilarová.

Mezi muži zvítězil Ondřej Dominik, druhý skončil Marek Škapa a třetí Dan Šindelek (všichni MK Seitl Ostrava).

Velký dík opět patří všem organizátorům Hrabovských běhů, že pro všechny opět připravili vydařený ročník běžeckých závodů.

"Výsledky ":https://www.hrabovskebehy.cz/…stopadu-2022